Oudertypes: de overbezette business-moeder

Oudertypes: de overbezette business-moeder

Door Daniëlle

“Hé, waar is mijn eten nu weer? Oh, in de magnetron, zeg dat dan! Je moet morgen ook boodschappen doen, hè. Maak maar iets van macaroni of lasagne. - Wat, hoezo kan dat niet? Heel vervelend dat je profielwerkstukmiddag hebt en ook nog naar voetbaltraining moet, maar heb je enig idee hoe druk ik het wel niet heb?"

Vorig jaar kropen onze bloggers nog in het hoofd van verschillende schoolvolktypes, nu zijn de ouders aan de beurt! Om de week schrijven Daniëlle en Joca over de allergekste oudertypes. Deze keer: de overbezette business-moeder. Meer oudertypes vind je in het archief.

“Een ouderavond? Nee sorry, dat gaat echt niet lukken. Ik heb elke avond al iets op de planning staan. ’s Maandags moet ik squashen met Anne-Lotte, op dinsdag borrelen met Peter, woensdag heb ik een etentje met een potentiële klant... - Het is pas op woensdag over drie weken zeg je? Sorry schatje, maar dan heb ik ongetwijfeld ook iets in mijn agenda staan. En je weet hoe druk je vader is.

- Je mentor heeft speciaal naar ons gevraagd? Hoe kan dat nou, je cijfers waren de vorige keer toch zo goed? Zeg op, wat is er aan de hand! - Je weet het niet? Daar geloof ik geen woord van, jongeman. Een moeder heeft zo haar instincten – wacht even, mijn telefoon gaat.

Waar was ik ook al weer? Oja, je mentor wil ons spreken. Nou, dan mailt hij ons maar. Misschien dat ik over een maand of twee nog wel een gaatje in mijn agenda kan vinden. Als je nou even één minuutje stil zou kunnen zijn, dan kan ik mijn avondeten nog opeten voor ik moet skypen met een zakenrelatie die in Los Angeles zit. Moet je geen huiswerk maken ofzo?

- Wat zeg je nou? Hulp met je huiswerk? Maar die simpele economiesommetjes, die zijn toch een eitje? Misschien moet je maar op zoek naar een bijlesleraar. Ja, ik zou je wel kunnen helpen, maar tijd is geld, dat leren ze jullie toch hopelijk wel? Huur maar lekker een economiestudent in, dan kunnen we de economie ook weer een impuls geven.

Nou, goed je weer even gesproken te hebben. Jij zet mijn bord wel even in de vaatwasser, toch?”

Gepubliceerd op 20 oktober 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.