Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Krijg ik vrij om te staken?

Krijg ik vrij om te staken?

IvanaBeste Annelotte van het LAKS,

Ik zou op 14 november graag willen demonstreren tegen het leenstelsel. Maar mag ik daarvoor eigenlijk wel vrij vragen van school?
Groetjes, Ivana
(blogger bij Scholieren.com)

In deze nieuwe, maandelijkse rubriek beantwoordt LAKS-voorzitter Annelotte Lutterman maandelijks een vraag van een scholier over de rechten en plichten die je hebt rondom school.

Antwoord van Annelotte:

Dag Ivana,

Er is bijna geen betere reden om vrij te vragen van school! Een goede school zal het belang inzien van deze actie en je daarom gewoon vrij geven. Het onderwijs in Nederland staat namelijk op het spel en dit is de laatste kans om de politiek te laten horen dat het leenstelsel een verschrikkelijk idee is.

Het is wel verstandig om je school, en vooral je ouders, om toestemming te vragen. Misschien dat de school wel een bus kan regelen zodat je niet op eigen gelegenheid hoeft te gaan. En je wil je ouders natuurlijk niet ongerust maken, dus breng ze wel even op de hoogte!

Krijg je geen toestemming van je school en ga je toch demonstreren, dan kan je school dit wel noteren als spijbelen. Hou hier dus rekening mee! Geven je ouders en de school je wel toestemming om te demonstreren, dan is er eigenlijk geen enkele reden om niet mee te doen op 14 november, toch? Komen dus!

Tot de 14e!

Annelotte Lutterman, voorzitter LAKS

Ook een prangende vraag aan het LAKS? Laat hieronder je reactie en e-mailadres achter, en wie weet zie je jouw vraag volgende maand terug!

Gepubliceerd op 3 november 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.