Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Huygens Leaks lekt opnieuw

Huygens Leaks lekt opnieuw

Een leerling op het Christiaan Huygens College in Eindhoven 'lekt' opnieuw kritische informatie over de school via de website Huygensleaks.tk. Eerder werd de website offline gehaald, omdat de directeur van de school er niet zo blij mee was. Maar de week erop stond hij gewoon weer online, mét nieuwe informatie. 
 

Op de site stond al: "We'll be back" met een plaatje van het beroemde Anonymous-masker erbij. En jahoor: een paar dagen later schrijft de anonieme scholier weer een kritisch stuk op de website. Ditmaal gaat het over het geld dat op school niet goed wordt verdeeld. Zo zouden er bijvoorbeeld wel dure computers zijn, maar er is dan weer geen geld voor bepaalde boeken.

Heftig gesprek

Eerder werd de website uit de lucht gehaald, met daarop volgend een gesprek tussen de schoolleiding en de uploader van de kritische teksten op huygensleaks.tk. De meningen over dit gesprek verschillen erg: volgens de directeur is de website 'in goed overleg met de leerling' uit de lucht gehaald, maar volgens een anonieme schoolgenoot was dit totaal niet het geval; de leerling zou vier lesuren zijn verhoord en er zou zijn gedreigd met permanente verwijdering van school.

De makers van de nieuwe website gaan intussen gewoon door. De school wilde Scholieren.com helaas niet voorzien van een toelichting op de situatie.  "We hebben geaccepteerd dat de website bestaat en onze directeur wil er verder niets meer over kwijt," aldus een woordvoerder. 

Gepubliceerd op 23 september 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

A.

A.

Dit gebeurde inderdaad bij mij op school en de manier waarop de directie hiermee om is gegaan was ronduit belachelijk. Het was een onschuldige nieuwssite maar werd hardhandig opgerold.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.