Leerling maakt Wikileaks over school

Leerling maakt Wikileaks over school

Door Ivo

Als er iets misgaat op je school blijft dat meestal binnen de vier muren van een klaslokaal, maar dat geldt niet voor het Christiaan Huygens College in Eindhoven. Een leerling maakte een parodie op de 'leksite' Wikileaks, genaamd Huygensleaks.tk.

De school was daar uiteraard niet blij mee. Sterker nog, ze wilden dat de leerling de site per direct uit de lucht haalde. De site is dus nu alweer verleden tijd, zo meldt Omroep Brabant.

Huygensleaks.tk is, zoals hierboven al beschreven, afgekeken van WikiLeaks. Voor als je niet meer precies weet wat dat ook alweer was: Wikileaks berichtte het afgelopen jaar over veel misstanden in de wereld. Alle info was afkomstig uit geheime documenten en dus verkregen via een lek. 

Verloren mobieltje

Op HuygensLeaks gebeurde ongeveer hetzelfde: er werden misstanden op en om de school gepubliceerd. Zo heeft er, gedurende het korte bestaan van de site, een bericht op gestaan over een lerares die een in beslag genomen mobiele telefoon van een leerling verloor. Ook werd er bericht over de directie die examenuitslagen ten onrechte ophemelde.

Schrijver 'Blue Throat', vermoedelijk een 6 vwo'er, schreef ook dat de schoolkrant wel kon inpakken en dat 'het tijd werd dat informatie van de locatie Rachmaninowlaan vrij toegankelijk zou worden'.

Vrijwillig gemeld

Inmiddels is de site op aandringen van de school opgedoekt. Een aantal 6 vwo'ers zijn woensdag uit de klas gehaald voor een gesprek, maar daar zat de vermoedelijke oprichter niet bij, aldus Omroep Brabant. Uiteindelijk heeft 'Blue Throat' zich vrijwillig gemeld bij de directie en is de site offline gehaald.

De school was niet bereikbaar voor commentaar.

Gepubliceerd op 11 september 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.