Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Vijf tips om de camping te overleven

Vijf tips om de camping te overleven

Campings zijn kut. Toiletgebouwen, afwassen, schreeuwende kinderen, zand overal, muggen overal, ellende overal. Omdat ik nu een grote jongen ben (bijna achttien, eyo!) hoef ik voor de eerste keer in zeven jaar niet meer mee naar halfnaaktemensenland.

Ik heb dus besloten om mijn struggles van de vorige zeven jaar niet voor niets te laten zijn: ik geef jullie vijf insider-tips om je campingvakantie plezieriger te maken.

1: Word beste matties met het animatieteam

Het animatieteam wil nog wel eens fungeren als een soort politie op de camping, met als enige verschil dat ze over het algemeen geen boeven, maar verdwaalde kinderen van vier vangen. Niet echt gevaarlijk dus, maar het is wel handig om ze aan je kant te hebben bij het overleven van die drie weken op de camping. Zij kennen de camping het beste. Wat dus ook betekent dat ze weten waar je in de avond het beste ongezien wat kan gaan drinken. En hee, meestal zijn het nog chille mensen ook.

2: Maak geen vakantievrienden 'omdat het moet'.

De fout die ik nog wel eens maakte is dat ik dacht dat je het beste een campingvakantie overleeft als je vrienden maakt, omdat iedereen dat doet. Maar duh: als je de jongeren die op je camping rondlopen niet leuk vindt, moet je vooral niet met ze omgaan. Soms is het prima om een weekje als boekenwurm door te brengen, wat mij tot het volgende punt brengt:

3: NEEM GENOEG BOEKEN MEE

Ik kan dit echt niet genoeg benadrukken, aangezien ik zonder uitzondering binnen de eerste week al door mijn leesvoer heen was. Als je niet van boeken houdt, prima, neem tienduizend games voor je Nintendo mee. Denk je dat je genoeg hebt om jezelf drie weken bezig te houden? Fout! Neem nog maar wat meer mee. En dan nog wat meer.

4: Zorg voor een plekje bij een toiletgebouw

Een toiletgebouw op een camping is zo ongeveer het ergste wat er bestaat, afgezien van een tent opzetten in de regen. Daarom moet je bij het plannen van je vakantie vragen of je dicht bij een toiletgebouw mag staan (of vraag aan je ouders of ze dit voor je doen). Dat heeft een hoop voordelen: niet te veel sjouwen met je zware afwas, niet te ver op de tast lopen als je in de nacht naar de wc moet, maar nog het belangrijkst: minder mensen zien je als jongen met een wc-rol naar een toiletgebouw lopen. Want iedereen weet wat dat betekent: die gaat poepen.

5: Okee, zo erg zijn campings nou ook weer niet

Ik ben een beetje een verwend luxemens, dus campings zijn niet zo voor mij gemaakt. Maar kamperen hoeft niet alleen maar ellende te zijn: beetje aan het strand liggen, beetje ijsjes eten aan de bar, beetje mensen met lelijke zwembroeken kijken. Je zit er een paar weekjes, dus je kan er maar het beste van maken. En stiekem heeft opgepropt in de caravan met je familie Monopoly spelen omdat het regent ook wel wat.

Goeie blogs zijn er om gedeeld te worden, vinden wij. Elke week plaatsen we daarom onze beste column door in 7Days, de weekkrant voor jongeren die iets willen bereiken. Deze week was bovenstaand verhaal van Casper aan de beurt. En we werken wel vaker met 7Days samen: klik.

Het is zomervakantie! Onze redactie drinkt met de billen bloot melk uit een kokosnoot op een onbewoond eiland. Tot maandag 1 september publiceren we daarom wat minder blogs, daarna komen we weer op volle kracht terug. En als je ons gaat missen, check dan het beste uit ons archief bij de Klassiekers!

Gepubliceerd op 11 juli 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

J.

J.

Kamperen is juist leuk! Ik krijg daar altijd het ultieme vakantiegevoel van. Vrijheid, lekker weer, buiten zijn, heerlijk!

9 jaar geleden

Casper

Casper

Ha, jij liever dan ik!

9 jaar geleden

M.

M.

Ik vind kamperen in een tent vreselijk (toen ik klein was niet, maar nu wel). Maar een caravan vind ik juist echte vakantie.
Maar inderdaad, je kan nooit genoeg boeken meenemen, heb op vakantie (met de tent) in 1 dag 3 boeken uitgelezen.

9 jaar geleden

I.

I.

Aanvulling: neem een ebook mee, of een heleboel boeken op je tablet of mini ipad

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.