Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Klacht over puisterige examenkandidaat

Klacht over puisterige examenkandidaat

Door Chris

Te lang, te moeilijk, te vaag: er valt altijd wel iets te klagen over de examens. Maar het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) krijgt soms wel heel bijzondere klachten binnen. Zo klaagde een eindexamenkandidaat vandaag over zijn puisterige overbuurman.

"Die klacht kwam van een jongen, die in de gymzaal achter een leerling met een enorme puist in zijn nek moest zitten", vertelt klachtencoördinator Annelotte Lutterman van het LAKS. "Hij vond dat niet appetijtelijk, en kon zich daardoor moeilijk concentreren op het examen."

Lutterman laat weten dat het LAKS moeilijk actie kan ondernemen bij een dergelijke klacht. "We hebben de klager in kwestie wel even teruggebeld om hem te laten weten dat de scholierenkoepel hierin helaas niets voor hem kan betekenen."

Te vroeg

Verder kreeg het LAKS woensdag een klacht binnen van een scholier die vond dat de examens elke dag te vroeg begonnen. "Zijn eerste bus vertrekt pas om 09:00 uur, terwijl de examens om 08:30 beginnen."

Veel klachten

Bij het LAKS zijn woensdagavond omstreeks 18:00 uur al bijna 30.000 klachten binnengekomen. Tot nu toe is er vooral veel geklaagd over het havo- en vwo-examen Nederlands. Ook klagen veel vwo-scholieren over het examen scheikunde van dinsdag. Meer dan 25 procent van de 20.506 examenkandidaten belde naar de Eindexamenklachtenlijn om hierover te klagen. "Dat is écht ongelofelijk veel", aldus Lutterman van het LAKS. "Dat gebeurt niet vaak."

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 14 mei 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.