Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Leeft het geloof nog een beetje?

Leeft het geloof nog een beetje?

Door Ivo

3,2 miljoen mensen voor de tv en 20.000 in de binnenstad van Groningen keken donderdagavond naar The Passion, het bijbelse verhaal als musical. Onder hen opvallend veel jongeren. Blogger Ivo probeerde in Groningen dan ook te achterhalen of het geloof nog leeft bij scholieren.

The Passion, het muzikale verhaal over de lijdensweg van Jezus, met Nederlandstalige popmuziek, is in vier jaar tijd inmiddels uitgegroeid tot een traditie, net zoals het Glazen Huis van 3fm en het Eurovisie Songfestival. Naast vermaak hopen de initiatiefnemers dat The Passion ervoor zorgt dat het verhaal over de laatste dagen van Jezus Christus breed wordt verspreid. Of dat lukte vroeg vroeg Scholieren.com in de stromende Groningse regen aan enkele jonge bezoekers.

Julia (17 jaar)

"Ik ben vanuit huis uit gelovig, maar ben er in de loop van de tijd zelf achter gekomen dat ik het ook écht ben. Toch zoek ik nog altijd het antwoord op de vraag van wat geloof nou precies is. Het geeft een extra dimensie aan het leven, het maakt het zoveel mooier. Het leven is er immers op gebaseerd. Ik liep vanavond mee met de processie van het kruis en vond het geweldig. Het was bijzonder om in die stoet mensen mee te lopen."

Frank (20 jaar)

"Ik ben eigenlijk nog maar net gelovig, maar ik ben er nog niet zo open over, omdat ik er pas sinds een half jaar mee bezig ben. Ik ben dus redelijk nieuw in het geloof, maar het geeft nu al een mooie invulling aan het leven. Ik vond The Passion erg mooi. Vorig jaar was ik er al bij in Den Haag, maar ik wilde dit jaar graag meelopen met de processie. En ik kan je vertellen dat dat een totaal andere ervaring is, het heeft iets heel speciaals."

Loïs (17 jaar)

"Ik ben gelovig opgevoed, maar mijn ouders vonden het vooral heel erg belangrijk dat ik mijn eigen keuze maakte, dus dat ik zelf bepaalde of ik geloof of niet. Die keuze heb ik op een gegeven moment gemaakt. Ik ben er achter gekomen dat ik in mijn uppie niet perfect ben en dat Jezus heel belangrijk voor me is. Hij is voor mij gestorven, zodat ik kan leven. Dat is toch heel mooi? Jezus is dus een heel belangrijk persoon in mijn leven. Er is op dit moment weinig hoop in de wereld. Denk aan alle oorlogen en doden, maar ik heb in het geloof geleerd wat goed en slecht is. Ik vond The Passion heel mooi, het is vooral heel tof omdat heel Groningen meedoet. Iedereen is er."

Ella (14 jaar)

"Ik ben opgegroeid met het geloof. Ik vind het vooral heel erg mooi en denk ook dat het echt waar is. Ik ben vanavond bij The Passion omdat het lekker dichtbij is. Ik kom ook uit Groningen, maar eigenlijk verwacht ik er niet zo veel van. Hopelijk wordt het een leuke avond."

Celine (15 jaar)

"Ik denk kracht uit het geloof te kunnen halen, en daarom ben ik dus ook gelovig. Ik verwacht dat The Passion vooral enorm leuk is."

Allinde (13 jaar)

"Ik vind het geloof enorm inspirerend, naast dat ik zo ben opgevoed. Ik ben hier vanavond om te kijken naar The Passion, het is toch een bijzonder evenement."

Gepubliceerd op 19 april 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.