Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Schoolvolk: de schoolarts

Schoolvolk: de schoolarts

Door Joca

“Ga maar rustig zitten, dan pak ik jouw dossier er even bij. Je hoeft niet bang te zijn, ik ga maar een paar dingen... Oh wacht, dit is niet goed. Je wist het misschien al, maar we maken ons ernstig zorgen over jou.”

Om de week kruipen Joca en Bram in het hoofd van een ander schoolvolktype. Eerder al de Poolse poetsvrouw en de verlegen afdelingsleider, deze keer de schoolarts die alle leerlingen lelijke monstertjes vindt. Meer Schoolvolk vind je in het archief!

“Je hebt vorige week, hoe zal ik het zeggen, nogal aparte dingen ingevuld op de vragenlijst over je gezondheid. Ik zie hier dingen staan over drugsgebruik, comazuipen en vieze dingen die je nog helemaal niet hoort te doen op je leeftijd. – Een grap zeg je? Je hebt gewoon wat onzin ingevuld? Dat zeggen ze nou allemaal. Ik ben er om je te helpen hoor, dus wees maar gewoon eerlijk.

Eerst zal ik eens kijken hoe het met jouw reactiesnelheid gesteld is. Ogen dicht graag. – Sorry, dat deed inderdaad even pijn. Dat is heel normaal als ik met mijn onderzoekshamer op je knie sla. Je hebt wel geluk, want jouw reactiesnelheid is verbazingwekkend goed voor iemand die elke dag zeven joints rookt. – Helemaal niet waar? Kom op zeg, ik volg gewoon wat jij hebt ingevuld op de vragenlijst.

Snel maar eens verder. Kun je even op de weegschaal gaan staan? Ja, tuurlijk moet je kleding uit. Anders kan ik je toch niet goed wegen? Hou je onderbroek alsjeblieft aan. Goed, mooi. Je gewicht staat genoteerd. Ik zie trouwens dat je nogal bleek bent, dat komt zeker door al die wodka en paddo’s! – Oh, weinig naar buiten geweest omdat je moest leren voor je toetsen. Goed smoesje hoor, je gedraagt je echt als een verslaafde!

Nu ga ik even je gehoor controleren met behulp van de piepjestest. Ja, doe die koptelefoon maar op. Steek je linkerhand op als het piepje van links komt, rechterhand voor de andere kant. Goed? Dan zet ik het CD’tje aan. Hoor je niks? Mmm, dan heb je ernstige gehoorschade opgelopen doordat je zes keer per week uitgaat. Dat schreef je in ieder geval op de vragenlijst. Oh wacht even, hahaha, sorry. De volumeknop stond nog op 0.

Tja, voor iemand in jouw situatie scoor je verbazingwekkend goed. Je lijkt wel een gezonde tiener. Nou weet ik uit ervaring dat pubers hun problemen vaak verzwijgen en verbergen. Ik vind het daarom erg dapper van jou dat je zo eerlijk was in de vragenlijst. – Nee, geen gemaar. Alles komt goed. We gaan je helpen, of je nou wilt of niet!

Ik stuur je om die reden door naar het ziekenhuis voor extra onderzoek en een SOA-test. Je ouders krijgen er nog een brief over, dat lijkt me wel zo handig. Oké, dat was ‘m dan. Ik zie dat je verder geen vragen hebt. Ga maar terug naar je les.” 

Gepubliceerd op 23 april 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.