Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Slagen en scoren: in shape blijven tijdens de CE's

Slagen en scoren: in shape blijven tijdens de CE's

Door Bram

Beste mede-eindexamenkandidaten,

Ons is nooit verteld dat het makkelijk zou worden, slagen voor die gevreesde examens. Men heeft ons verteld dat school boven alles gaat in mei en dat je daar niets tegenin kunt brengen. Even geen sport en de nodige trainingen in de examentijd. En dat is kut, want er staat voor velen van ons ook nog een vakantie gepland direct na de examens. 

Om te voorkomen dat vrijwilligers van Greenpeace je terug de zee in gaan rollen vanaf je idyllische zuipstrand, zul je toch een beetje in shape moeten blijven tijdens die gevreesde CE's. En daarmee ga ik jullie helpen! Hieronder drie manieren om zelf strak te blijven tijdens je strakke tijdsplanning.

1. Spinning

Wel eens van een spinningapparaat gehoord? Dat is zo'n fiets die ze in een stellage hebben gelast waardoor je heel hard kunt trappen, maar geen meter vooruit komt. Je zou denken dat zo'n ding nergens toe dient en dat klopt ook. Tenzij je de tijd op het spinningapparaat gebruikt om wat nuttigs te doen. Leren bijvoorbeeld! Leg je boek voor je neus op het stuur en neem de stof in je op terwijl je de calorietjes voelt verdwijnen.

2. Spiertraining

Tijd om de spieren een beetje te laten werken. Een paar push-ups, een paar sit-ups en laat dat strakke buikje maar zien aan de mediterrane mooiboys en chimeiden. Maar wacht, er moet ook nog geleerd worden. Dat kun je het beste doen door van tevoren heel goed een aantal rijtjes door te nemen voor je klassieke talen, of door een aantal formules in je hoofd te prenten voor je nodige bèta-kennis. Elke keer als je bij een sit-up of push-up omhoog bent gekomen, zeg je dan een van die dingen op. Reken maar dat dat blijft hangen na een tijdje.

3. Hardlopen

Hardlopen is een sport die je vrijwel overal kunt doen. Het is dan ook prima mogelijk om, als je een keer een half uurtje pauze neemt van het leren, een rondje te gaan rennen. Is je tijdsschema zo strak dat je geen half uur zonder leerstof kunt? Dan moet je creatief worden. Maak bijvoorbeeld een rap waarin je door je volledige tijdlijn van geschiedenis heen sjeest, neem hem op op je telefoon en zet hem op repeat tijdens je hardlooprondje. Zo weet je straks alles over Filips de Schone en zie je er zelf ook zeer schoon uit.

Zo, hiermee moet het wel lukken lijkt me. Slagen en scoren, een mooie combinatie. Bedank me later maar.

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 6 april 2014

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.