Verslaafd aan GeoGuessr

Verslaafd aan GeoGuessr

Door Anne

Hey jij daar! Zou je nu geen huiswerk moeten maken in plaats van Scholieren.com-blogs door te bladeren? Er knaagt iets, ik weet het. Ik heb voor jou, beste lezer, de ultieme tip! Als je toch studieontwijkend gedrag aan het vertonen bent, kun je dat maar beter verantwoord doen. Daarom presenteer ik: Geoguessr. Mijn nieuwe verslaving. Aardrijkskunde, maar dan leuk.

Geoguessr is een spel waarbij je op een willekeurige plek in de wereld wordt gedropt. Je komt terecht in een Google Maps-omgeving, en door je muis te gebruiken kun je naar links of naar rechts, een beetje virtueel ronddwalen. Er wordt echter niet verteld waar je bent: daar moet je dus zelf achter zien te komen.

En nu maar raden waar je bent gedropt!

Als je lang genoeg hebt rondgewandeld, moet je op een wereldkaart een pinnetje neerzetten op de plek waar je denkt te zijn. Hoe dichter bij de werkelijke locatie, hoe meer punten je krijgt. Je kunt Geogessr in je eentje spelen, maar ook met vrienden. Je krijgt dan dezelfde locaties te zien; degene die het er het dichtst bij zit, wint.

Eindeloze zandwegen

Bij mij gaat het vaak als volgt als ik Geogessr speel: of ik eindig op een verlaten landweg zonder al te veel hints (behalve de kleur van het eindeloze zand) óf ik eindig in een stadje. In het eerste geval ben ik te lui om verder te zoeken, en doe ik maar een (niet zo) educated guess. Staan er cactussen? Hmm, dan is het vast een ver, warm land. Zijn er canyons, dan klik ik vaak op een random plek in het midden van de VS (wat soms nog klopt ook).

Inspector Gadget

Ik vind het leuker om in een stadje of een andere plek in de bewoonde wereld te eindigen. Dan verander ik zonder aarzeling in een soort Inspector Gadget 2.0 en ga op zoek naar tips. Woorden, winkels, hoe zien de mensen eruit? Staat er ergens Antonio op de deur gespoten, dan is het vast een land waar ze Spaans of Portugees spreken. Met heel veel geluk vind ik een bordje naar het vliegveld - even googelen - en dan zit ik er heel dicht bij. Het kan ook misgaan - één keer gokte ik op Italië. De locatie bleek tienduizenden kilometers verder, in Australië te zijn.

Op een gegeven moment begin je de tips door te krijgen en gaat het steeds beter. Maar dat is ook meteen het gevaar van het spel: topografie was nog nooit zo verslavend. Of je er echt wat van leert weet ik niet, feit is wel dat je een beter beeld krijgt van de verschillende omgevingen. Maar Geogessr is vooral heel erg leuk. Ik heb nog niet eerder zoveel lol in aardrijkskunde gehad.

Mijn beste score is 14.778. Wie doet het beter?

Gepubliceerd op 22 april 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Haha, met google maps ernaast is het veel makkelijker :P

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.