Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Probleemjongere regelt balletauditie

Probleemjongere regelt balletauditie

De 18-jarige Peter Vossen deed mee aan het nieuwe programma Ali B en de 40 wensen, waarin probleemjongeren de wens van ouderen in vervulling brengen. In de eerste aflevering helpt Peter senior Bob Heiligers om nog één keer ballet te kunnen dansen. "Ik had van alles verwacht, maar die wens had ik totaal niet zien aankomen!"

Peter werd benaderd voor het programma vanwege zijn problematische jeugd. "Mijn vader had Korsakov, een geheugenstoornis als gevolg van zijn alcoholverslaving, wat veel impact op mij had. Zelf ben ik ook verslaafd geraakt en als gevolg daarvan in de criminaliteit beland. In de tweede klas was ik al verslaafd aan drugs. Ik heb veel slechte dingen gedaan, laten we het daarop houden," vertelt Peter.

Toen hij in een afkickkliniek belandde werd het allemaal nog iets erger. "Ik was suïcidaal," vertelt hij. "Toch heb ik uiteindelijk de knop om kunnen zetten en besloten om door te gaan. Vanaf dat moment wilde ik anders gaan leven."

Inspireren en aandacht

Nu is Peter alweer een hele tijd op het goede pad. Het programma paste precies bij die goeie richting die hij wil blijven aanhouden. "Ik wil iedereen bewijzen dat ik mijn leven weer op de rit heb. Ook wil ik mijn verhaal delen. Ik denk dat het voor veel mensen inspirerend kan zijn. Daarnaast hou ik ook gewoon van aandacht en camera's," zegt de 18-jarige lachend.

Voordat hij mocht meedoen werd hij nog wel gescreend door de politie. "Ze wilden zeker weten dat er niet nog een zaak tegen me liep en ik wel echt goede bedoelingen had. Gelukkig kwamen ze er vrij snel achter dat dat het geval was."

Laconiek gedrag

De wens van senior Bob om nog een keer ballet te kunnen dansen had hij totaal niet zien aankomen. "Ik moest heel hard lachen toen ik het filmpje zag waarop Bob zijn wens vertelde. Ik had ook totaal niet verwacht dat ik dit voor hem zou kunnen regelen, ik heb niks met ballet."

In het begin was Peter daarom een beetje laconiek. "Ik had er niet zoveel zin in en dacht: 'ik weet toch geen hol van dansen'. Maar Ali B was heel streng en zorgde ervoor dat ik echt aan de slag ging. Op televisie zie je dat hij me wel op mijn laconieke gedrag aanspreekt, maar achter de schermen ging dat er natuurlijk wel iets anders aan toe. Er zijn wel een aantal opstootjes tussen ons geweest, omdat ik niet goed genoeg m'n best deed."

Peter en Bob in gesprek voor de camera. (Foto: TROS)

Auditie regelen

Uiteindelijk is Peter drie weken bezig geweest om de wens voor Bob te regelen. "Ik was er echt van half negen 's ochtends tot tien uur 's avonds mee bezig," zegt Peter. "Ik had er een fulltime baan aan. De meeste tijd zit 'm ook in het quoten. Als ik iets gedaan had moest ik het ook nog voor de camera vertellen. Het duurde soms wel vier uur voor dat erop stond." Na veel bellen regelde hij een auditie voor Bob bij Rinus Sprong, vooral bekend als choreograaf van So You Think You Can Dance. Samen met Rinus zorgde Peter voor een speciale choreografie en voorstelling voor Bob.

Duizenden reacties

Dat de wens van Bob dus echt in vervulling kon gaan, vond Peter 'heerlijk'. "Ik had echt tranen in mijn ogen, dat zie je ook in de uitzending. Het was echt mooi om te zien." Daarnaast heeft hij nog altijd contact met Bob. "Ik heb 'm laatst nog aan de lijn gehad en ga binnenkort nog eens langs," vertelt Peter.

Sowieso heeft hij veel aandacht gehad na de uitzending. "Ik heb echt duizenden reacties gekregen: van mensen in mijn omgeving tot aan de pers. Aanstaande zondag zit ik bij Carlo & Irene aan tafel en mijn inbox zit vol met berichten."

Z'n twee doelen zijn dus mooi uitgekomen: hij heeft zijn verhaal kunnen vertellen én heeft veel aandacht gekregen. En wie weet zien we binnenkort nog wel meer van Peter. Hij maakt namelijk ook Nederlandse hiphop, net als Ali B. "Al die bekendheid helpt me misschien wel hogerop," zegt Peter. "Dus ik hoop dat ik het met m'n muziek heel ver kan gaan schoppen!"

Check de uitzending met Peter hierrr.

Gepubliceerd op 28 maart 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

R.

R.

Een echte tranentrekker was het. Props voor Peter en voor Bob!

10 jaar geleden

J.

J.

Ik had de halve uitzending gezien en ik was zeer onder de indruk. ik vind dat je mensen met een verleden een nieuwe kans moet geven. dat was bij peter en bob allebei van toepassing.

10 jaar geleden

A.

A.

heb de uitzending gezien . netjes.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.