App: cijferlijst met slimmigheidjes

App: cijferlijst met slimmigheidjes

Door Joca

Altijd je papieren cijferlijsten kwijt? Ben je uren bezig met het berekenen van gemiddeldes? Die problemen zijn nu opgelost. Met de app Mijn Cijfers hou je snel en makkelijk je cijfers bij.

Snapchat, Draw Something of Quiz Battle alweer zatElke twee weken zoeken onze bloggers een nieuwe app uit die helemaal hot is in de pauze óf dat best wel eens heel snel zou kunnen worden. Pak je smartphone er maar vast bij!

De app ziet er een beetje uit als de oldschool cijferlijst in je agenda, compleet met een ringbandje en een lettertype dat handgeschreven lijkt. Net zoals bij een papieren lijst moet je eerst al je vakken handmatig toevoegen. Mijn Cijfers weet helaas niet automatisch welke vakken je hebt.

Wachtwoord

Het invullen kost een paar minuutjes, maar dat is het waard. De app zit namelijk vol slimmigheidjes. Bij het invoeren van cijfers kun je een beschrijving opgeven, zoals "SO hoofdstuk 4" en ook invullen hoe vaak het cijfer telt. Na het invullen krijg je automatisch je nieuwe gemiddelde te zien. Ook krijgen onvoldoendes vanzelf een rood kleurtje.

Een andere handige functie is het instellen van een wachtwoord voor de app. Zo blijven die onvoldoendes verborgen voor je ouders, als ze stiekem op je telefoon snuffelen.

Beetje simpel

De basisfuncties van de app zitten goed in elkaar, maar er missen wel wat dingen. Zo kun je cijfers niet sorteren op semester. Ook is het niet mogelijk om cijfers als percentage van het totaal mee te laten tellen. Dat is iets wat bij schoolexamencijfers wel handig kan zijn.

De Magister-app Meta heeft die functies wel en haalt je cijfers zelfs automatisch binnen. Alleen is die app langzaam en loopt 'ie vaak vast. De apps van andere ELO's zijn vaak niet veel beter. Vergeleken daarmee is Mijn Cijfers veel prettiger: gewoon een simpele cijferlijst met wat slimmigheidjes.

Website: appsome.nl
Downloads: iOS gratis

Gepubliceerd op 29 januari 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Zeer goede app. Simpel en zeer zeer handig.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.