Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Online emoties delen wordt trend van 2014

Online emoties delen wordt trend van 2014

Door Lisa

Het wordt dé trend van 2014 onder jongeren: het delen van emoties via social media. Dat voorspelt communicatiebureau YoungWorks, die jaarlijks de jongerentrends op een rijtje zet.

We zagen het dit jaar al regelmatig voorbij komen op Facebook: vrienden die een status delen met bijgevoegde emotie. Zo weten we sinds kort dat je vriendje zich trots voelt omdat hij zijn theorie-examen heeft gehaald of je beste vriendin een rotdag heeft omdat ze een onvoldoende heeft gehaald.

Volgens YoungWorks gaan we het komende jaar online nog veel meer met elkaar delen als het om emoties gaat.

Apps

De techniek speelt overigens handig in op de behoefte van jongeren om lief en leed te delen via internet. Zo spelen steeds meer apps in op deze trend. Zo zijn er bijvoorbeeld apps die je gevoelens analyseren op basis van je hartslag of zweetproductie.

Ook leuk: binnenkort komt er een app, waarbij je kunt zien waar het gezellig is en waar mensen chagrijnig zijn. Weet je gelijk op welk feestje je wel moet zijn en waar je beter weg kunt blijven. 

Gepubliceerd op 19 december 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.