Nooit meer verplichte kerstdiners

Nooit meer verplichte kerstdiners

Door Bram

Wordt er ieder jaar weer van jou geëist dat je meegaat naar het kerstdiner van je oma? Doe je daar een hele avond verplicht gezellig, maar huil je jezelf daarna wel in slaap omdat je liever bij vrienden was geweest? Je bent vast niet de enige.

Daarom speciaal voor jou en je lotgenoten 5 tips om je kerstdiner zo gênant mogelijk te maken. Hierna word je gegarandeerd nooit meer uitgenodigd!

Dit blog van Bram publiceerden we oorspronkelijk in 2013, maar we vinden 'm nog steeds leuk en relevant. Daarom wilden we 'm jullie niet onthouden met de kerst. Veel plezier!

Tip 1: Kom te laat

Kom veel te laat binnen. Als ze al bijna klaar zijn met het voorgerecht of zo. Gebruik het liefst ook nog een flauwe kutsmoes: de brug stond open, of je wekker deed het niet. Het gemiste voorgerecht moet je natuurlijk nog wel opeten, dus zeur vooral heel hard als het even duurt voor je dat opgediend krijgt.

Tip 2: Neem geen blad voor de mond

Wanneer het eten geserveerd wordt, vooral niet genuanceerd zijn. Proef en bekritiseer het alsof je in een sterrenrestaurant zit. Gooi er zo nodig een Gordon Ramsay-quote tegenaan: "Deze vis is zo rauw dat hij kan zwemmen in je overdaad aan olie!" En niet alleen over het eten mag je oordeel hard zijn, ook om de flauwe grapjes van die ene oom mag je extra luid lachen. En zo sarcastisch mogelijk. Laat hem maar eens merken dat hij helemaal niet zo heel grappig is.

Tip 3: Gedraag je als een kleuter

Ga weer terug naar je vroege kindertijd. Neem het liefst een voorbeeld aan je neefje van vier die huilt als hij geen toetje krijgt. Ga meehuilen omdat er groenten op je bord liggen die je niet op wilt eten, en kruip als je je zin niet krijgt schreeuwend onder de tafel. Als je iets lekker vindt: blijven opscheppen, het liefst met je handen.

Tip 4: Word ladderzat

Maar dan ook écht ladderzat. Drink tijdens het diner twee flessen rode wijn weg en eis de volledige fles port op die bij het kaasplankje geserveerd wordt. Besluit opa nog een whisky'tje te drinken? Gezellig meedoen, maar dan een limonadeglas vol in plaats van een bodempje in dat minuscule glaasje. Houd je vervolgens ook niet in! Beledig iedereen in de ruimte, ontketen ruzies, pis in de kamerplant, alles mag! 

Tip 5: Verdwijn zonder gedag te zeggen

Na zo'n avond moet je gewoon weg gaan. Niet je opa en oma bedanken, niet je ooms en tantes gedag zeggen. Nee, gewoon vertrekken. Het mooiste is het als ze het niet merken. Of nou ja, zo mooi is dat niet, want als ze het niet merken vinden ze het ook niet vervelend en dat kan niet de bedoeling zijn. Zorg daarom altijd dat je iets vergeten bent, waardoor je bijvoorbeeld toch nog even je handschoenen op komt halen nadat de hele familie zich afvraagt waar je naartoe bent gegaan.

Als je al deze tips volgt, heb je ten eerste een kerstdiner om nooit te vergeten, ten tweede je allerlaatste kerstdiner bij de familie ooit en ten derde grote ruzie met je ouders. Prima, want dan kun je je volgend jaar gewoon weer lekker gaan bezatten aan de kersttafel bij vrienden. Fijne feestdagen!

Welke blogs moet je zeker nog eens (her)lezen? Welke films mag je niet gemist hebben in 2013? Wat zijn de tien beste boeken van het jaar? Dit en nog véél meer lees je in ons Grote Scholieren.com Jaaroverzicht.

Gepubliceerd op 23 december 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.