Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Online schoolvakken oefenen

Online schoolvakken oefenen

Door Lisa

Binnenkort zijn leerlingen in het voortgezet onderwijs een digitale oefenmethode rijker: Slimleren.nl. Het platform biedt havo- en vwo-scholieren de kans om via internet bepaalde vakken beter onder de knie te krijgen. Te beginnen met wiskunde, maar later zullen ook andere vakken volgen.

Met de methode Slimleren.nl kun je je schoolvakken online oefenen. Door middel van uitleg, oefeningen, toetsen en videocolleges leer je de stof beter beheersen. Pieter Brouwer, mede-oprichter van Slimleren: "Het platform is dus bedoeld als aanvulling op de reguliere lessen. Wij zijn van mening dat veel oefenen de beste manier is om de stof te begrijpen. Daar willen we op inspelen."

Compleet

Er zijn natuurlijk al meerdere online platformen die zich op leren richten, maar volgens Pieter is Slimleren.nl anders van opzet dan andere oefenwebsites. "Het idee voor Slimleren is ontstaan, omdat wij vinden dat er veel kleine websites zijn die geen volledige hulp aanbieden. Met Slimleren willen wij op lange termijn een compleet en overkoepelend online platform zijn waarop een leerling ongeacht zijn niveau al zijn schoolvakken kan oefenen", legt Pieter uit.

Daarnaast is het volgens Pieter ook belangrijk om de hulp van een docent niet te vergeten. "Voor het oefenwerk kun je Slimleren gebruiken, maar als je er écht niet uitkomt heb je natuurlijk altijd nog je docent die je uitleg kan geven."

Exact dezelfde oefening twee keer maken zal in ieder geval niet gebeuren. Het systeem is namelijk uitgerust met meer dan 30.000 oefenvragen.

Oefenen kan ook leuk zijn

Maar wat maakt nu dat leerlingen serieus gaan oefenen met Slimleren als ze achter de computer zitten. Oefenen op het internet brengt namelijk ook het risico met zich mee dat je snel afgeleid bent, bijvoorbeeld door Youtube of Facebook. Volgens de mede-oprichter moet de leerling zelf inzien hoe belangrijk oefenen is: "Als je dat eenmaal inziet ben je minder snel afgeleid. Ook merken we hoe essentieel het is om oefenen zo leuk mogelijk te maken. Door een duidelijk voortgangsoverzicht laten we zien dat de leerling vooruitgaat en dat zorgt nieuwe motivatie."

Omdat het volgens Pieter een grote klus is alle vakken in het systeem te zetten, start de online oefenmethode met het vak wiskunde voor de onderbouw van havo en vwo. Andere vakken, niveaus en de bovenbouw zullen later volgen.

Slimleren verwacht snel online te gaan en zal naar verwachting beginnen met een gratis proefabonnement. "Over de prijs van een abonnement is nog niet echt nagedacht. We willen eerst het systeem perfectioneren en daarna komt dat wel aan bod", meent Pieter. 

Gepubliceerd op 7 januari 2014

REACTIES

S.

S.

leuk

6 jaar geleden

L.

L.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.