Stotterfilm geneest scholier

Stotterfilm geneest scholier

Hidde

De 16-jarige Britse scholier Musharaf Ashgar stotterde al van jongs af aan. Maar dankzij een trucje dat in de film The King's Speech wordt toegepast, kon hij aan het eind van het schooljaar zonder al te veel gehakkel speechen.

In The King's Speech overwint koning George VI, gespeeld door acteur Colin Firth, zijn spraakprobleem door te spreken met een koptelefoon op. Door tijdens het spreken te luisteren naar muziek stottert hij niet. Na het zien van de film probeerde Musharafs docent Engels de techniek met succes uit op zijn 16-jarige leerling: direct kon hij makkelijker praten.

Volgens de Britse krant The Mirror kon de scholier amper praten zonder te stotteren. Hij werd gepest en spijbelde veel. Inmiddels is dit allemaal verleden tijd: nu probeert Musharaf zijn A-levels (vergelijkbaar met vwo) te halen en wil hij een rolmodel zijn voor andere jonge stotteraars. "Zelfs als je stottert: wees niet bang," adviseert hij hen.

Realityserie

In de realityserie Educating Yorkshire bedankt de scholier na een jaar oefenen zijn geëmotioneerde leraren en klasgenoten, terwijl Ben Howard over zijn koptelefoon klinkt. Op de radio bekent zijn docent Engels het niet droog te hebben gehouden. "Het was erg emotioneel en enorm krachtig."

Check het onderstaande videofragment en zie 't zelf. Ontroerend!

Gepubliceerd op 27 oktober 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.