Het leven van een schooltas

Het leven van een schooltas

Door Esmee

Aan de Grote Knakworstoorlog van 2006 zal hij altijd een trauma overhouden.Daar stond ik dan: een 12-jarige pre-brugger in een winkel vol met tassen. Schooltassen om precies te zijn. Eastpack, O’Neil, roze tassen, blauwe tassen, roze-blauwe tassen; aan keus ontbrak het de zaak niet, maar mij wel aan initiatief. Wat nu als ik de verkeerde koos?

Zo’n zwarte Eastpack zat er niet in; zo’n ding had iedereen al en ik wilde juist iets anders.

Nou, anders is ie zeker: in al mijn zes jaar op het lyceum, ben ik z’n tweelingzus/broer nog steeds niet tegengekomen.

Nu zullen sommigen van jullie waarschijnlijk denken: waarom? Waarom in hemelsnaam een artikel over een tas?

Tegen hen zeg ik: gewoon omdat het kan. Je schooltas maakt toch een groot deel uit van je middelbare schoolleven; elke ochtend neem je hem mee naar school, elke middag naar huis.

De mijne ging zelfs mee op vakantie! Elke dag kilo’s en kilo’s boeken sjouwen en wat krijgt ie als dank? Niks! Er wordt met hem gesmeten, gesjord en gegooid en eenmaal thuis ligt hij eenzaam in een hoekje totdat de volgende dag het liedje weer van voor af aan begint.

Nee, het is niet niks, het leven van deze schooltas. De lekvlekken van meerdere geknapte appelsappakjes hebben hem getekend voor het leven en aan de Grote Knakworstoorlog van 2006 zal hij altijd een trauma overhouden. Ook op vakantie had hij het af en toe niet gemakkelijk. Uren achter elkaar lag hij daar in het vliegtuig, weggestouwd onder de stoel voor me en, alsof dat nog niet vernederend genoeg was, moest hij daarna mij ook nog horen zeuren en klagen over hoe zwaar die verrekte rugzak wel niet was; tja, dat is wel een manier om een tas een minderwaardigheidscomplex aan te praten.

Mijn tas en ik hebben samen veel meegemaakt. Nog één laatste jaar zal hij mij trouw elke dag naar school vergezellen, en mijn last dragen. Maar dit keer zal hij aan het eind van het jaar niet in een hoekje worden gegooid; dit jaar zal ons gezamenlijke middelbare schoolavontuur eindigen met mijn altijd behulpzame rugzak hangend aan de vlaggenstok.

Tenminste, dat is het plan.

Gepubliceerd op 23 oktober 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

B.

B.

Haha
Mijn tas was na 1 jaar al stuk. Doe het nu met een oude tas van mn broer!

13 jaar geleden

J.

J.

Ik heb mijn tas nu al 5 jaar, je kan nu door de onderkant heen kijken, maar hij doet het nog steeds. En hij kostte twee tientjes.

13 jaar geleden

H.

H.

hahah zes jaar lang dezelfde tas, dat zie je niet vaak, maar wel een grappig verhaal

13 jaar geleden

R.

R.

Heaj mensen!
FF een vraagje: wat vinden jullie beter?
1: een rugzak? of
2: tja laten we het een "handtas" noemen; zo'n tas die je (vooral door m[eiden) in je hand of om je arm draagt?

Ikzelf heb zo'n handtas, maar vond een rugzak toch prettiger omdat er veel meer inpast en je geen lamme arm krijgt, maar ja that's me!

PS
Leuk stukje!!

13 jaar geleden

S.

S.

wat dacht je van en en? rugzak voor schoolspullen en andere tas voor de rest.........

13 jaar geleden

A.

A.

Hij is weer LEUK!!!!!!!!!!

13 jaar geleden

P.

P.

Ik heb vorig jaar 3 tassen gehad !
Die scheurden altijd ergens en ik moest weer een nieuwe gaan kopen :p

13 jaar geleden

J.

J.

Hey, what did you do with your backpack after school?

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.