Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

'Exameninbraak via dakraam'

Door Kim

"De dieven van het Ibn Ghaldoun kregen geen toegang tot de examens met een kluissleutel, maar via een dakraam van de school." Dat hebben bronnen rond het onderzoek tegen persbureau ANP gezegd, meldt NU.nl.

De examens lagen namelijk niet in een kleine kluis, maar in een afgesloten kamertje. Via een dakraam van een andere ruimte zijn uiteindelijk binnengekomen.

Het Openbaar Ministerie en de school kunnen die bewering echter niet bevestigen omdat het onderzoek nog in volle gang is.

Mega-kluisdeur

Volgens de bronnen van het ANP belandden de inbrekers via het dakraam in een kamer die grenst aan de 'examenkamer'. Die kamer zou zijn afgesloten met een soort mega-kluisdeur, maar de dieven konden die deur makkelijk omzeilen. Ze konden via het verlaagde plafond namelijk van de ene naar de andere kamer kruipen door alleen maar wat plafondplaten weg te halen.

Eerder werd al bekend dat de school in 2010 een van de drie sleutels kwijtraakte van de kamer waarin de examens bewaard worden. De schoolleiding heeft het slot echter nooit vervangen, maar een extra sleutel laten maken. De verloren sleutel is nooit meer boven water gekomen.

Geen sporen van braak

Toen vorige maand bleek dat het vwo-examen Frans uit de kluis was gestolen, waren er geen sporen van braak op de kluisdeur te zien. Vandaar dat men dacht dat dieven hoogstwaarschijnlijk met een sleutel waren binnengekomen. Als dit dakraamverhaal klopt, werpt dat natuurlijk een heel ander licht op de zaak.

Scholieren.com houdt je op de hoogte!

Meer weten over de examendiefstal? In ons nieuwsdossier uitgelekte examens kun je alles nog eens rustig nalezen.

Gepubliceerd op 12 juni 2013


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?

Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

#}