Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Wat zegt jouw schoen over jou?

Wat zegt jouw schoen over jou?

Door Anne

Een schoen zegt meer dan duizend woorden. Ja, beste lezer, kijk maar eens goed naar dat vriendelijke kledingstuk, helemaal onderaan daar bij je voeten, en zijn net zo vriendelijke tweelingbroer.

Misschien zijn ze warm, misschien zijn ze hip, misschien zijn ze aaibaar: het komt erop neer dat ze jou dag in dag uit door je avonturen heen lozen. Ze steunen je op ieder moment.

Een schoen kies je dan ook niet zomaar. Het vertelt meer over je dan je denkt. Vier voorbeelden.

De wandelschoen

Loopt er iemand met wandelschoenen? Deze knaap (of knapin) is ambitieus. Op zijn stevige schoenen kan hij de wereld aan. Krijgt hij een onverwachte kans? Geen zorgen, hij kan meteen op weg, of het nou een fietstochtje naar de supermarkt is of een wandeltocht naar Zuid-Spanje.

Avontuur is zijn tweede naam. Dit betekent ook dat hij anderen al snel maar lui vindt op hun gympies, dus bij een wandelschoen is het werken geblazen!

Ook te herkennen aan: grote rugzak, inclusief afritsbroek en wereldkaart.
Lievelingsvak op school: aardrijkskunde.

De hoge hak

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de stiletto's aantrekken. Dat is het motto van de hoge hak. Deze schoenendraagster (meestal geen man, gelukkig) gaat van fiësta naar fiësta, samen met haar vriendinnen. Want ja, de hoge hak staat er niet alleen voor: in haar grote (inloop)kast wordt zij vergezeld door sleehakken en enkellaarsjes.

School heeft niet haar hoogste prioriteit: waarom zou je, als er zoveel leukere dingen te doen zijn? Maar let op: met haar naar een feestje gaan, gebeurt niet zomaar. De stiletto is lastig te bereiken, omdat ze af en toe wat uit de hoogte kan doen. 

Ook te herkennen aan: grote tas met veel spullen, volkgekalkte agenda.
Lievelingsvak: geen.

 De teenslipper

Deze zonnige schoen is letterlijk down-to-earth. Hoe dichter hij bij de grond is, hoe fijner: al dat moois van de natuur wil hij niet missen, zeker op het strand niet. Voel je die knisperende korreltjes al onder je tenen? Dagelijkse kost voor de flipflopdrager. 

Van de winter heeft de slipper nog nooit gehoord. Als dat gruwelwoord wordt uitgesproken, hoort hij het al niet meer: dan is hij al lekker aan het jammen met zijn vrienden op zijn djembé, ukelele of ander exotisch instrument. Op dit moment is de teenslipper zeldzaam te spotten: waarschijnlijk is hij in winterslaap. Alleen voor de echte verzamelaar dus!

Ook te herkennen aan: een rood-geel-groene muts, zwemkleding.
Lievelingsvak: biologie.

De sok

De huismus van de lijst. Een sokdrager houdt van warmte, slapen en heeft aaibaarheidsfactor 100. Sok voelt zich af en toe een beetje anders dan de rest: hij is immers geen echte schoen.

Sok is ook niet iemand om mee naar feestjes te gaan (zeker niet als je sandalen draagt), maar stiekem vindt hij dat wel prima zo. Liever is hij thuis in zijn holletje, met veel eten en een goed boek. Liefst een stuk of vijf pillen aan dikke literatuur, zodat hij voorlopig binnen kan blijven. Een relatie heeft de sok niet, maar af en toe spotten we hem samen met de slof voor een slippertje.

Ook te herkennen aan: leesbril, bij de open haard.
Lievelingsvak: Nederlands.

Gepubliceerd op 16 februari 2013

REACTIES

A.

A.

Shoenen een vriend van me heeft:
Werkschoenen met stalen neuzen
Betekenis: Gothic

11 jaar geleden

W.

W.

Ik loop in bergschoenen omdat die dingen gewoon praktisch zijn. Ze gaan volgensmij een stuk minder snel kapot, en je kan veel dingen doen zonder dat je moet opletten of je schoenen niet kapot gaan of vies worden :P

(Daarom heb ik ook ZWARTE schoenen)

Maar ik noem mezelf nou niet bepaald een avonturier ;)

11 jaar geleden

M.

M.

Het klopt echt helemaal voor mij. Ik loopt het liefst op sokken en die beschrijving is echt mij gewoon. Ik heb alleen geen leesbril

11 jaar geleden

S.

S.

Ik draag altijd klompen!

11 jaar geleden

J.

J.

Ik draag meestal laarsjes (in de koudere maanden) en in de zomer en lente draag ik lekker open schoenen, maar ik lak dan wel altijd mooi me nagels! Het liefst draag ik slippers of ballerinas!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.