Waarom gaan meisjes samen naar het toilet?

Waarom gaan meisjes samen naar het toilet?

Hidde

Meisjes op het toilet. Ze blijven Hidde verbazen. Wáárom gaan ze in godsnaam samen naar de wc? Plassen doe je toch echt alleen. En waarom moet 't ook nog zo lang duren?

In deze rubriek schrijven Hidde en Jorieke elkaar brieven. Over typische jongens/meisjes-vraagstukken waar niemand je het antwoord op kan geven. Check hier het archief. Ook een levensvraag? Deel 'm met ons in de reacties!

Deze week: waarom gaan meisjes samen naar het toilet?

Hidde: de jongen

Lieve Jorieke,

Ik begrijp dat ook meisjes wel eens naar het toilet moeten. Natuurlijk. Maar wat ik dan niet snap, is waarom dat zo verschrikkelijk lang moet duren en waarom jullie altijd minstens drie vriendinnen meenemen.

Het is logisch dat jullie ingewikkelde kledingstukken (welke idioot koopt er een broek met een rits aan de achterkant?) wat meer aandacht vragen bij het toiletteren. Maar dat verklaart nog niet waarom jullie met hele groepen zo'n kleine ruimte bezetten. Het blijft mij verbazen: wat is er zo spannend op het meisjestoilet, dat jullie er zoveel tijd doorbrengen?

Wordt er gratis kleding uitgedeeld? Kun je er halfnaakte jongens betasten? Kun je er gratis GTST bekijken onder het genot van een glas zoete witte wijn? Alsjeblieft, help mij met deze levensvraag.

Lieve Jorieke, waarom gaan meisjes altijd samen naar het toilet?

Liefs,

Hidde.

Jorieke: het meisje

Lieve Hidde,

Als ik naar de wc moet, vraag ik eerst of een van mijn vriendinnen ook moet. Ben ik de enige die van het sanitair gebruik wil maken, dan houd ik het nog maar even op. Liever wacht ik tot er een vriendin is die wel moet. Het is natuurlijk veel gezelliger om naar elkaars geklater te luisteren dan alleen naar dat van jezelf.

Het is ook biologisch te verklaren: wij mensen zijn kuddedieren. Dat verklaart waarom meiden graag samen met elkaar naar de wc gaan. Het is gewoon gezellig en binnen de drie minuten dat je bezig bent, kun je nog even snel je roddel of levensverhaal kwijt. Dat jongens dat niet doen, is voor mij een raadsel, maar bij die genetische ontwikkeling is er wel vaker wat misgegaan.

Wat er tijdens deze wc-bezoekjes gebeurt, daar wil ik niet al teveel over kwijt. Wat ik je wel kan vertellen, is dat taferelen à la de bungabungafeesten van Berlusconi niet vreemd zijn op het damestoilet, en dat er mannen met een ontbloot bovenlichaam zijn om ons helpen met het aantrekken van broeken met een rits aan de achterkant. Hoe zij daar zijn gekomen? Dat kan ik je niet verklappen. Als meisje draag ik namelijk een soort geheimhoudingsplicht bij me. Dan had je maar een meisje moeten zijn.

Liefs,

Jorieke

Gepubliceerd op 21 december 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Bram

Bram

It's a tough job... Maar iemand moet natuurlijk met ontbloot bovenlijf die broeken dichtritsen. Ik doe het overigens nog steeds met plezier.

11 jaar geleden

E.

E.

Lieve hidde,
Ik ga altijd met wat vriendinnen naar het toilet omdat ik soms mijn maadverband ben vergeten of als ik mijn regels heb duurt het langer maar als we samen zijn zeggen we gewoon dat we aan het roddelen waren
Ik hoop dat je levensvraag is opgelost
Groetjes Eva

7 jaar geleden

M.

M.

meiden durven gewoon niks

7 jaar geleden

M.

M.

Beste jorieke,
Je hebt het over taferelen en over geheimshoudingsplicht is het zo dat het meidentoilet een geheim hoofd kwartier is van de fbi?
Groet,
Maikel.

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.