Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Drie Oscars voor Nederlandse scholieren

Drie Oscars voor Nederlandse scholieren

Door Merel

Het is de grote broer van het NFFS (het Nationaal Filmfestival voor Scholieren): Camera Zizanio. Hetzelfde idee maar dan op Europese schaal. Een wedstrijd voor jonge filmmakers dus. Nederland is al een paar edities topfavoriet, en ja hoor, dit jaar flikten we het weer.

De winnaars van het NFFS, waaronder onze eigen blogger Casper, mogen elk jaar naar deze Europese 'meeting', zoals Camera Zizanio zichzelf noemt, in Griekenland. Daar gaan ze dan een weekje chillen, samen aan korte films werken, en natuurlijk proberen om prijzen in de wacht te slepen. 

En dat is Nederland dus wederom aardig gelukt. De grote winnaars van dit jaar komen uit Maastricht. Max Everett en Nick van Oerle van OPCD St. Michael wonnen in de categorie 12 t/m 16 jaar met hun film The Trip:

Casper volgde hen op de voet met zijn film Anne Roos. Even vragen wat hij ervan vond. "Het was een hele leuke week, echt een chille reis. Samen met jongeren uit andere landen hebben we een één minuut durend filmpje gemaakt over de crisis. Het was vooral de sfeer die het zo leuk maakte, de tweede prijs was voor mij minder belangrijk." In Nederland won hij met Anne Roos al de publieksprijs én de juryprijs:

In de categorie 17 t/m 20 jaar viel Nederland ook in de prijzen, hier sleepte het Erasmiaans Gymnasium met hun Nothing is Certain de derde prijs in de wacht:

Kortom, we hebben weer een goeie beurt gemaakt! Op naar volgend jaar. En als je deze filmpjes ook zo vet vond, trek de stoute schoenen aan en ga zelf eens aan de slag, wie weet schuilt er net zo'n filmtalent in jou!

Meer weten over het NFFS en Camera Zizanio? Check onze eerdere blogs!

Gepubliceerd op 11 december 2012

REACTIES

Kim

Kim

Gefeliciteerd Casper & anderen!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.