Help, ik word zestien

Help, ik word zestien

Door Lotte

Blogger Anne is niet de enige die haar verjaardag met lede ogen tegemoet ziet. De angst voor het ouder worden waart naarstig rond op onze redactie: ook Lotte is slachtoffer van haar eigen leeftijd.

Over precies 3 dagen, 8 uur en 32 minuten ben ik zestien. De meeste mensen vinden zestien worden supercool, want: alcohol! uitgaan! scooters! etcetera! Ze tellen de nachtjes af en zien in gedachten de legale flesjes Heineken al op hen afkomen. Persoonlijk vind ik zestien worden doodeng.

Zestien worden brengt onmeunig veel nieuwe mogelijkheden met zich mee. Opeens mag je praktisch alles, ben je niet meer een kleine baby maar een Volwassen Mensch. En aangezien je eigenlijk je life to the fullest moet live-en, moet je volop gebruik maken van deze nieuwe mogelijkheden.

Gefrituurde tenen
Straks sta ik bijvoorbeeld in de videotheek te twijfelen tussen Ratatouille of Star Trek, tot ik vanuit mijn ooghoek ineens het schap bloederige 16+ horrorfilms zie. Dan denk ik: "Mja. Ik mag tegenwoordig zo’n film lenen, dan moet ik het eigenlijk doen ook." Dan leen ik uiteindelijk vast iets met stinkende zombies die ‘s nachts je tenen afhakken en in de frituurpan gooien, en kan ik als resultaat een half jaar niet meer slapen.

Wordt er voortaan op feestjes gevraagd wat ik wil drinken, dan sta ik vast op het punt om een Ice Tea te bestellen tot ik bedenk dat ik sinds kort zestien ben. Dan denk ik vast: "Ik kán nu zo’n felgekleurd exotisch mixdrankje nemen!". Zal je zien, begin ik eenmaal aan die regenboogdrankjes met fascinerende namen, wil ik ze allemaal proberen en vind ik de volgende dag foto’s van mezelf op Facebook waar ik vrolijk lig te rollen in m’n eigen regenboogkots. 

Vespa in de kreukels
Zie ik een meisje met een blinkende roze Vespa, dan gaat er een klein alarmpje in mij af en schreeuwen mijn hersenen: "Kan Lotte ook!". Dan vergeet ik vast plotsklaps dat ik zelfs met Mario Kart niet fatsoenlijk vooruit kom. Heb ik na lang op water en brood leven eindelijk zo’n coole scooter bij elkaar gespaard, dan klap ik bij de eerste rijles al tegen een boom en ligt naast mijn nieuwe Vespa ook mijn ruggenwervel in de kreukels. 

Dan nog het feit dat meisjes gemiddeld op hun zestiende ontmaagd worden. HA! Daar kan ik in mijn geval alleen maar hartelijk om lachen. Bij alleen al handjes vasthouden is het bij mij al Mexicaans sambaballenfeest in alle vier mijn hartkamertjes.

"DUW HEM TERUG!"

En daarbij: na het kijken van zo’n beetje alle afleveringen van Sixteen and pregnant ben ik panisch voor alle vormen waarbij ik mogelijk zwanger kan raken. Na het zien van Ashley die tijdens de bevalling hysterisch "DUW HEM TERUG! DUW HEM ALSJEBLIEFT TERUG!" schreeuwt, heb ik al mijn Baby Borns ook maar in de container geflikkerd.

En dat is nog lang niet alles! Ik kan straks mijn tractorrijbewijs halen, een testament opstellen, sigaretten kopen, vuurwerk aanschaffen en een zweefvliegbrevet halen!  Kortom, zo verschrikkelijk veel mogelijkheden. Ik schijt nu al zeven kleuren stront als ik er aan denk. Zestien zijn wordt een ramp.

Gepubliceerd op 15 september 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

A.

A.

Met 16 ben je nog niet volwassen pas
met 18 jaar ben je jongvolwassen en dat is erger ik word het dit jaar nog zelf dingen betalen en studifinaciering en daar hoef jij nog niet mee bezig te zijn dus zeur niet!
en je kan er toch niks aan doen!

11 jaar geleden

Lotte

Lotte

Rustig maar. Dit stukje was niet zo serieus bedoeld.

11 jaar geleden

Pim

Pim

Mooi stuk!

11 jaar geleden

Bram

Bram

Beng! Ik word heel blij van deze schrijfstijl :)

11 jaar geleden

H.

H.

Briljante foto's. Vooral die tweede: ik zou bijna mijn identiteitsbewijs weer inleveren en gewoon weer als 15-jarige door het leven gaan.

11 jaar geleden

D.

D.

Ik word vandaag 17 :D
16 was even speciaal als 15... En 14... Ik heb pas deze zomervakantie ècht wat alcohol gedronken i.p.v. een enkele sip. Scooters, brommers, ik hoef er nog steeds niet aan.

Is dit je eerste stukje?

11 jaar geleden

J.

J.

Je hersenen zijn pas uitontwikkeld als je 25 bent. Tot die tijd ben je nog niet volwassen. En daarna misschien ook nog niet.

11 jaar geleden

E.

E.

Door dit artikel besefte ik dat ik nooit écht 16 ben geworden. O jee.

11 jaar geleden

A.

A.

Leuk stuk,
Maar je hoeft het niet te doen he, en al zouden je vrienden er bij zijn ook niet, ik bedoel anders doe je gewoon mee voor de stoer heid, ik ben 15 en ik kan als ik wil toch alles al uit de supermarkt krijgen, en dat doe ik nu ook niet dus ik zou niet snappen waarom ik dat dan wel zou doen, kijk het is gewoon handig als je feestjes hebt, dat vind ik het enige voordeel.

11 jaar geleden

L.

L.

Erg leuk stuk! Toen ik zestien werd, dacht ik dat het ontzettend veel zou schelen, maar dat viel onwijs tegen. En zo speciaal is het allemaal niet. ;-)

11 jaar geleden

E.

E.

Wat een leuk stukje.
Gefeliciteerd met je verjaardag :) hoe voelt het om 16 te zijn?

11 jaar geleden

L.

L.

'Bij alleen al handjes vasthouden is het bij mij al Mexicaans sambaballenfeest in alle vier mijn hartkamertjes.' hahahaha heerlijk dit. studie ontwijkend gedrag is zelfs op deze site te vinden.

11 jaar geleden

C.

C.

Wacht maar tot je 18 jaar oud wordt. Dan worden die regenboogdrankjes nog een stuk sterker, de vervoersmiddelen een stuk sneller en de films een stuk enger.

11 jaar geleden

E.

E.

wow, jij schrijft echt leuke stukjes! Eigenlijk wat ik ook denk kan jij schrijven op een leuke eigen manier. :)

Goed zoo!!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.