Scholierentype: het paardenmeisje

Scholierentype: het paardenmeisje

"Ik praat zo met je verder, maar ik moet even in mijn agenda krabbelen hoor. Ga jij in de tussentijd ook maar even in je agenda tekenen.

Ach, joh, dat is hartstikke makkelijk. Gewoon een hartje tekenen met de naam van de jongen die je leuk vindt. Of de naam van je paard."

Na zes jaar middelbare school zou Tjeerd met vlag en wimpel slagen voor het examen Mensenkennis. Probleemloos kruipt-'ie voor Scholieren.com elke drie weken in het hoofd van een ander type scholier. Eerder al de etter van de klas en de brugger die alles beter weet, ditmaal het paardenmeisje. Alle scholierentypes vind je hier.

"Ik teken altijd hartjes en dan teken ik een paard en dan moet ik altijd meteen al aan Pleunie denken. Op woensdag ga ik altijd naar de manege waar Pleunie woont. Vroeger woonde ze nog in het weiland achter ons huis, maar sinds mama die kliniek voor spirituelen aan huis begon is er geen plaats meer voor. Ja, natuurlijk vind ik dat jammer, maar mama zegt dat 'het is zoals het is'. Ik moet ook 'in het nu' leven van mama. Dat is ontspannend, zegt ze.

Als ik dan een paard teken, denk ik meteen al aan Pleunie. Aan haar mooie oogjes, en haar beentjes. Ik vind het altijd zo stom als iemand 'poten' zegt, want een paard heeft geen poten. Een paard heeft ook gevoel, hoor. Een koe heeft misschien poten, maar een paard is een lief dier, daar moet je niet tegen zeggen dat ze poten heeft.

Maar een koe is soms ook wel schattig. Die hebben echt héél veel magen, hè. En die kauwen dan heel vaak op alles. Dat lijkt me zo vermoeiend, dat je zo lang moet kauwen. Maar op de verpakking van die Franse La Vache qui Rit-kaas staat een koe en die is heel schattig. Toen wij met een tentje gingen kamperen op een naturistencamping aten we steeds van die kaas. Mevrouw Hoekstra heeft uitgelegd wat 'la vache qui rit' betekent, maar dat ben ik weer vergeten. Ik wil veel liever aan hartjes en paarden denken.

Als je genoeg hartjes en paarden getekend hebt, zijn er nog honderdduizendtriljoen andere dingen die je kunt doen in je agenda. Ik plak altijd plaatjes van H&M-jurkjes die ik heel graag wil hebben op de plek waar ik eigenlijk huiswerk moet schrijven. Ik ga nu sparen voor een rode jurk van de H&M die ik heb gezien in de folder. Dat is heel leuk voor in het najaar. Oh, kijk, opletten Sara, want mevrouw Hoekstra komt eraan. Anders heeft ze ons straks door en ik wil niet dat ze boos wordt.

Ja, mevrouw Hoekstra, ik ga nu gauw weer verder met de opdracht. Maar Sara was het huiswerk, die leuke woordjes, vergeten en ik hielp haar even om het in haar agenda te schrijven. Vanmiddag mag ik weer paardrijden mevrouw Hoekstra, op Pleunie. Wat is 'paard' eigenlijk in het Frans?

En wat zijn 'benen' in het Frans, mevrouw Hoekstra?"

Het is zomervakantie! Onze voltallige redactie ligt momenteel in een hularokje op een exotisch strand te nippen van een kokosnootcocktail. Tot en met 2 september publiceren we slechts drie artikelen per week, daarna komen we weer op volle kracht bij je terug. Verveel je je in de tussentijd? Check dan de allerbeste blogs uit ons archief bij de Klassiekers!

Gepubliceerd op 10 augustus 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Y.

Y.

Haha paardentrutjes, ik kan er ook niet tegen

"ohh mijn paardjes, ik heb zoveel liefde hen, ahhhhh" -.-

11 jaar geleden

P.

P.

Hulde Tjeerd.

Je hebt me geïrriteerd gekregen en dat wil wat zeggen ;-)

11 jaar geleden

M.

M.

Ik heb twee vriendinnen die precies zo zijn en als zij praten gaat het ALTIJD over paarden, heel irritant.

11 jaar geleden

U.

U.

Toch wel knap hoe iemand zich in zo'n verschrikkelijk irritant persoon kan verplaatsen.

11 jaar geleden

L.

L.

En dan vertellen ze over het weekend. Je verwacht eens iets anders. Nee.
"Ik heb dit weekend op Champion gereden het was zo leuk echt waar maar haha ik viel van hem af oh jee het was zo spannend maar ik werd niet boos want het is Champion ik hou van hem hij is mijn grote liefde kijk ik heb een foto van Champion en mij en ik heb hartjes er omheen gephotoshopt haha."

"Oke."

11 jaar geleden

M.

M.

Het enige stuk paard waar ik van hou is mijn frikandel :)

10 jaar geleden

M.

M.

een paard weegt wel 1000 kilo

9 jaar geleden

D.

D.

Niet alle ´paardenmeisjes´ zijn zo, er zijn van die type meisjes maar dat hoeft niet.

6 jaar geleden

E.

E.

oof ik doe zelf aan paardrijden en ik vind paarden ook leuk, maar zelfs ik kan me hier aan ergeren. dan is er de hele tijd zo’n meisje die zegt dat ze wel echt een hele speciale band heeft met haar favo pony . please meid idc

3 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.