Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Weer lesboeken, minder iPads

Weer lesboeken, minder iPads

Op de het Hondsrugcollege schakelen ze toch weer over naar ouderwetsche lesboeken. Vorig jaar noemde de school zich nog vol trots de eerste 'iPadschool': leerlingen zouden alleen nog maar schoolwerk doen op iPads. Ze krabbelen nu toch terug, volgens het Dagblad van het Noorden.

Het Hondsrug College in Emmen was de eerste school in Nederland die fulltime aan de slag ging met iPads tijdens de les. Vorig jaar startten ze een proef bij drie klassen: die was zo succesvol dat er iPads in alle brugklassen werden uitgedeeld. Het was de bedoeling dat de bruggers hun hele middelbare schoolcarrière met iPads zouden gaan werken. Blogger Lily maakte daar toen bovenstaande videorepo over.

Niet alles digitaal

Het aantal iPads wordt nu verminderd: scholieren krijgen in de toekomst nog steeds 'n iPad en mogen die ook gebruiken, maar niet voor alle vakken. Voor een deel van de lessen schakelt de school weer terug naar gewone lesboeken.

De school zegt dat ze hiervoor kiezen, omdat de uitgever nog niet alle lesstof digitaal heeft (iets wat de uitgever ontkent). Daarnaast zit de school vast aan eerdere contracten met uitgevers en distributeurs van schoolboeken. 

Eerder gingen blogger Hidde en Bram al 'ns op pad om scholieren te vragen of ze iPads in plaats van schoolboeken wel zo chill vonden. Lijkt 't jou wat, zo'n iPad om je huiswerk op te maken?

Gepubliceerd op 23 juli 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.