Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

"Schoolkranten zijn voor losers!"

"Schoolkranten zijn voor losers!"

Je kent het vast wel: een uur nadat je de nieuwe editie van jouw schoolkrant hebt uitgedeeld, loop je door de kantine. De vloer ligt zodanig bezaaid met uitvergrote jeugdfoto’s van je gymleraar dat je het leuke motiefje niet meer ziet.

Naast een overvolle prullenbak met daarin schoolkranten in prop- vliegtuig- of snippervorm vind je op de grond het stoffelijk overschot van iets wat ooit jouw column was.

Herkenbaar? Vroeger wist de schoolkrantredactie van Iris Tacheia (Stedelijk Gymnasium Arnhem) er alles van. Inmiddels hebben ze zichzelf opgepimpt, is het de beste schoolkrant van Nederland en rollen de zesdeklassers bijna vechtend door het trappenhuis om de nieuwste editie. Kan jouw schoolkrant ook wel een shotje populariteit gebruiken? Redacteur Alexandra geeft tips.

Tip 1: word stout

De ervaring leert dat dit van alle methoden nog wel de meest effectieve is. Want geef toe, wie vindt het nou niet cool om te lezen hoe je suffe Latijnleraar ooit in de prehistorie een rock-'n-roll leven leidde? Wie leest er nou niet graag een artikel dat alle gruwelijke daden van het schoolbestuur op een niet-zo-subtiele manier aan het licht brengt? Precies.

Het is aan jou om gewoon uit die comfort-zone te stappen en op zoek te gaan naar de juiste informatie. Voor een fantastisch verhaal over een rotdocent offer je toch zeker wel die negen voor Engels op?

Tip 2: word stouter

Deze tip werkt eigenlijk net zoals de vorige, behalve dat het je nu waarschijnlijk ietsje meer zal gaan kosten dan die negen. Bij deze methode balanceert je niet meer op het randje, maar ga je eroverheen. Uitermate effectief: je schoolkrant krijgt in één klap een imago-boost van hier tot Tokio. Maar deze heb je niet van mij, natuurlijk.

Tip 3: gebruik 9Gag

Waarom leest nu ineens iedereen dat stomme 9Gag? De reden, dat mag Joost weten. Maar je kunt er wel handig gebruik van maken als inspiratiebron. Denk bijvoorbeeld aan een foto-contest over een schoolreis (zonder ouders, dat wel).

Je ziet het meteen terug in je kijkcijfers. Andere hypes volgen werkt net zo goed.

Het alternatief

Mocht dit nou allemaal niet lukken, wees dan niet getreurd. Wellicht is het een typisch gevalletje 'kwaliteit gaat boven kwantiteit'. Het ligt niet aan jou. Je schoolgenoten zijn stom, school is stom, dit artikel is stom, de hele wereld is stom.

Bedenk je dat jouw schoolkrant ook de beste kan zijn zonder gelezen te worden. Of het waar is, weet ik niet, maar het is toch zeker een mooie gedachte?

Gepubliceerd op 25 juni 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

A.

A.

NOOO geen 9fag! Reddit ! 10 keer beter en overzichtelijken, je hebt goede discussies, je kan om ideen vragen en alles zit in zijn eigen onderwerp!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.