Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

iPad bij goeie examencijfers

Door Kim

Een school in Apeldoorn heeft iets slims bedacht om hun leerlingen harder te laten blokken. Leerlingen die goeie examencijfers halen, maken kans op een gratis iPad. 

Het zit zo: het gaat op scholengemeenschap De Heemgaard om het verschil tussen je schoolexamencijfers en eindexamencijfers. Hoe groter dat verschil (dus: hoe méér je je gemiddelde hebt opgekrikt tijdens de examenperiode), hoe meer punten je verdient.

Niet voor de nerd

Onder de vijf leerlingen met de meeste opkrikpunten wordt volgende maand een iPad verloot. Saillant detail: een opper-übernerd die al het hele schooljaar tienen staat en fluitend zijn examens haalt, maakt dus eigenlijk geen schijn van kans. Hehe.

Dit was een idee van schooldirecteur Rob Stevelmans, die zelf een beetje verlegen is over z'n wedstrijd. Tegen De Stentor vertelde hij: "Leerlingen vinden het nog te vaak niet cool om hoge cijfers te halen. Ik zou graag zien dat dat verandert."

Zesjescultuur

Want ook in Apeldoorn heerst de zesjescultuur.  "Leerlingen calculeren. Ze berekenen precies wat ze nodig hebben. Zeker nu ze direct na de examens op het internet de antwoorden kunnen controleren, gaan ze hun kansen inschatten. Het risico bestaat dat ze gaan zeggen: 'Ik hoef voor de laatste vakken niet meer mijn best te doen, want ik sta toch al voldoende'."

Stevelmans: "Met het uitloven van een iPad wil ik laten zien dat er niks mis mee is om je in te zetten. Ik wil ze stimuleren nog meer hun best te doen." We zijn superbenieuwd of de leerlingen van De Heemgaard hierdoor echt harder zijn gaan blokken. Wie weet hier meer van?

Gepubliceerd op 22 mei 2012


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?