Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Eerste examendag

De kop is eraf: examendag 1 is voorbij. Op Twitter rolden de toi-toi-toi's voorbij en wenste iedereen elkaar succes. Zou het geholpen hebben?

Elke dag op Scholieren.com: het allerlaatste eindexamennieuws en de ervaringen van onze acht examenbloggers. Luister ook van maandag t/m donderdag van 21:00 - 21:30 uur naar De Avondploeg op Slam!FM voor de dagelijkse Eindexamenupdate en interviews met onze bloggers.  

Vwo: Nederlands viel mee

De vwo'ers begonnen vandaag met Nederlands. Onze examenbloggers waren best een beetje zenuwachtig: Tjeerd probeerde de hele ochtend Twitter te mijden omdat iedereen elkaar daar zo opfokte en Rutger dacht dat-'ie ging falen. De enige die er niet zo tegenop zag, was Merel.

Maarrr, hoe is het gegaan? Onze blogger Nina vond het best goed gaan. ''Het ging best wel goed, ik denk dat ik wel een zeventje heb. In ieder geval een voldoende.''

Ook Rutger II is voor niks zenuwachtig geweest. ''Het kwartier ervoor was ik wel hartstikke zenuwachtig,'' zegt hij. ''Dan sta je daar maar te wachten... Uiteindelijk viel het gelukkig hartstikke mee. Ik moet wel een voldoende kunnen halen.'' Hij gaat wel een klacht indienen, ook al is het alleen maar om de normering te beïnvloeden (en dat is volgens het LAKS natuurlijk ook weer niet de bedoeling).

Blogster Jorinde had geen idee hoe het ging. ''De teksten hadden niet zulke moeilijke woorden en best een leuk onderwerp, maar bij mij weet je het nooit.'' Bij haar viel het ook wel mee met de zenuwen. ''Toen ik er zat, had ik wel even iets van is this for real? maar nu zie ik niet meer echt op tegen de volgende examens.''

De enige die het iets minder positief inzag, was Tjeerd. Hij had expres anderhalve dag niks meer gedaan aan Nederlands, om zo nog even te relaxen van tevoren. ''Ik vond 't best wel moeilijk, de samenvatting was best ingewikkeld. Ik denk wel dat ik een zesje heb.''

Havo: kunst en bio waren oké

Havisten maakten hun examen kunst en biologie. Wat vonden ze ervan? @Reneelammerts twittert over kunst dat 'ie ''nou niet echt weet wat hij er van moet denken''. Ook @Martidjen vondt 't maar ''een potje wazige vragen''. Toch vonden de meeste scholieren het examen wel meevallen. Zo kregen ze ook gewoon een vraag over 'Beyonce en Lady Gaga: niet alleen maar wazige saaie shit dus. 

Biologie viel ook wel mee, als we de tweets mogen geloven. @RianneZee tweet zelfs dat ze al om drie klaar was. Een rustig eerste dagje dus.

Morgen gaan de havisten aan de slag met Nederlands en de vwo'ers met Management en Organisatie. De vmbo'ers buigen zich over onder andere economie, geschiedenis en natuurkunde/scheikunde. 

Benieuwd naar je cijfer? Ook daar heb je Scholieren.com voor: check hier alle antwoorden van de examens tot nu toe. Tel het aantal behaalde punten bij elkaar op en vul dat hier in om een indicatie van je cijfer te krijgen.

Gepubliceerd op 14 mei 2012


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?