Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Best voorlezende brugklassers

Best voorlezende brugklassers

Afgelopen woensdag vond de finale van de voorleeswedstrijd Read2Me plaats: winnaressen Jolijn Tuenter en Bo Baars mogen zich officieel beste voorlezer uit de brugklas noemen. Jolijn werd door de jury gekozen, terwijl het publiek Bo het beste vond.

In de finale streden acht brugklassers om de titel Voorleeskampioen van Nederland in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Ze werden aangemoedigd door door 250 toeschouwers met spandoeken en yells. 

Klassenbezoek en boekenbon

Jolijn las voor uit het boek De rode wolf van Simone van der Vlugt. De jury vond het vooral erg goed van haar dat ze zo betrokken was bij het boek en de luisteraar helemaal in het verhaal wist te trekken. Daarom won Jolijn een klassenbezoek van haar favoriete schrijver en een boekenbon.

Het publiek was helemaal weg van Bo, die voorlas uit Bommen op ons huis van Martine Letterie. De jury vond de voorleestechniek van Bo zo goed, dat het net een complete voorstelling leek. Bo mocht ook een boekenbon mee naar huis nemen.

Driekoppige jury

De finalisten mochten in twee ronden een fragment van ongeveer vijf minuten uit hun boek voorlezen. In een kort gesprekje met MTV-presentatrice Nadia Palesa Poeschmann vertelden ze ook iets over zichzelf en hun gekozen boek. 

De jury bestond dit jaar uit drie leden: schrijfster Caja Cazemier (onder andere bekend van het boek 'Vamp'), SpangaS-actrice Fatma Genç en Christiaan van Willenswaard, organisator van de wedstrijd.

(Foto's: Jorgen Koopmanschap)

Gepubliceerd op 28 april 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

F.

F.

hoi Jolijn

ik ben in 2016 naar sizoka gegaan en jij was daar vrijwilliger. ik ging na de zomervakantie naar de brugklas en de mentor van een vriendin van mij had vertelt dat hij een dochter had die Jolijn heette, dus ik ben gaan opzoeken op internet of jij dat was en toen las ik dit. Ik vind het heel knap van je dat je dat durft en ook nog eens gewonnen hebt. (het is misschien een beetje laat maar alsnog gefeliciteerd)
ps; wil je alsjeblieft op dit bericht reageren ;)

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.