Moord en hightech

Moord en hightech

De jonge dertiger Margot zit haar tijd uit in een cafeetje om aan de schoonmaakster te ontkomen. Zo begint Massa, en daarmee zit je meteen midden in dit boek. Geen saaie intro's dus. 

Maandelijks publiceert Scholieren.com de beste boekrecensie van De Leesfabriek. Dit keer eentje over Massa door de Vlaming Joost Vandecasteele.

Het verhaal draait om Margot, die het moeilijk vindt om een leuke vaste baan te vinden. Na wat mislukte pogingen heeft ze echter beet bij het bedrijf Blurred Inc. In het begin lijkt dit een heel onschuldig baantje: ze moet informatie ordenen die zonder enige structuur in een bestandje is gepropt.

Hightech snufjes

Vanaf het tweede hoofdstuk ontdek je hoe dit bedrijf werkelijk in elkaar zit. Spionnen, hightech snufjes en geld zijn belangrijke thema’s in deze organisatie. Zodra de eerste moord in het verhaal beschreven wordt, voel je al aan dat Margot ook in dit soort gevaarlijke situaties terecht zal komen.

Dit gevoel wordt versterkt als Margot in een volgend hoofdstuk de vraag krijgt of ze door wil gaan met haar reguliere taken, of dat ze echt iets voor het bedrijf wil betekenen. Uiteindelijk kiest ze voor het laatste en verandert haar leven drastisch. Ze wordt op het vliegtuig gezet naar Hongkong en moet later ook naar andere plekken in het buitenland.

Macht en geld

In Massa lees je hoe belangrijk macht en geld voor sommige mensen is en wat daar allemaal voor gedaan wordt. De beschrijvingen van de nieuwste snufjes op het gebied van technologie vond ik erg interessant om te lezen. Ook de hoofdstukken die zich afspeelden in het buitenland waren een dikke plus, omdat je op deze manier niet steeds in dezelfde omgeving zit. Je wordt mee op reis genomen en dat zorgt ervoor dat je door wil blijven lezen. 

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in economie en politiek, is dit boek absoluut een aanrader. Ikzelf ben (nog) niet heel erg thuis in deze twee zaken, maar toch was het voor mij een heerlijk boek om te lezen. Ook recente gebeurtenissen zijn in het boek verwerkt, zoals bijvoorbeeld de rellen in Londen. Dit zorgt voor een boek dat zich afspeelt in het heden en wat het inbeelden van de situaties makkelijker maakt - althans, dat deed het voor mij.

Ik kan in ieder geval zeker zeggen dat dit boek in mijn top-5 van beste boeken komt die ik heb gelezen.

Datingsite

- Deze recensie is geschreven door Darren de Boer (19), scholier van RSG 't Rijks in Bergens op zoom.

- We hebben nog geen enkel boekverslag van Massa. Ben jij de eerste die 'm schrijft?

De Leesfabriek en Scholieren.com geloven dat zoals er op ieder potje een dekseltje past, er ook voor iedere scholier een perfect boek is. Wat dat betreft zijn we net datingsites en helpen we jou de ware te vinden. Laat je ons weten hoe het afloopt?

Gepubliceerd op 19 mei 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.