Studiekeuze123 vernieuwd

Studiekeuze123 vernieuwd

De overheidssite Studiekeuze123.nl is compleet vernieuwd. De site die je helpt met informatie over hoger onderwijs was al compleet en onafhankelijk. Nu is 'ie ook nog snel en overzichtelijk. Vandaag werd Studiekeuze123 officieel gelanceerd. Scholieren.com checkte de mogelijkheden uit. Wat viel ons op?

Samengevat: heel. veel. nuttige. informatie.

Factsheets

Op de website kun je van alles vinden over een studie: studenten geven hun oordeel over de studie en er staat info op over de toelatingseisen. Bij elke studie staat een factsheet, waarin alle bijbehorende banen worden genoemd. Zo kun je, als je biologie gaat studeren, later botanisch analist worden. Nog nooit van gehoord? Nu wel.

Startsalaris

Bovendien kun je er niet alleen vinden uit welke banen je kunt kiezen, je kunt ook zien hoeveel kans je eigenlijk hebt op een baan. Je kunt zelfs checken of je er later rijk mee kunt worden: het startsalaris! Overigens staat er bij mijn studie journalistiek nog een weinigzeggende '-' als startsalaris.

Weet je nog steeds niet wat je wilt studeren? Dan kan je altijd nog zoeken op stad. Op de voorpagina staat een landkaartje dat je doorlinkt naar alle studentensteden van Nederland. 

Interessetest

Als je nog helemaal geen idee hebt wat je wilt worden, kun je de interessetest doen. Daarvan zijn er drie: eentje kost geld, maar de andere twee zijn gewoon gratisch. En ze kosten maar tien minuutjes van je tijd.

Het fijne van dat het een overheidssite is, is dat je zeker weet dat het onafhankelijk is. Beter dan die opgeleukte brochures van de hbo's en universiteiten zelf.

Gepubliceerd op 16 april 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

F.

F.

De website studiekeuze123 ziet er zeker vlotter uit dan eerst. Je klikt er lekker doorheen. En er is zeker veel info te vinden. Maar dat mag ook wel, voor een miljoen per jaar.
Helaas is het vergelijken van kwaliteit van opleidingen nog steeds lastig. Komt dat doordat de universiteiten en hogescholen zelf in het bestuur zitten? Misschien toch niet zo super-onafhankelijk, deze site!
Vergelijk maar met kiesjestudie.nl

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.