Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

De examens zitten er bijna op. Wij horen heel graag wat je van onze nieuwsvoorziening tijdens de examens vond. Laat 't weten!

Een ode aan de allerliefste

Een ode aan de allerliefste

Zij schuift haar toetsblaadje naar je toe als je niet geleerd hebt. Zij trapt in de ballen van je vriendje als hij is vreemdgegaan.

Zij is dat meisje met wie je nog met Lego kunt spelen zonder dat ze daar moeilijk over doet. Zij houdt jouw haren vast als jij aan het kotsen bent.

Who needs a boyfriend met Valentijnsdag als je één of meerdere goede vriendinnen hebt?!

Want, hoera, het is Valentijnsdag! De dag om met samengeknepen billen in een slaapzakje onder je brievenbus te liggen, smachtend naar alle rozen, bonbons en kaartjes die er voor jou opgestuurd zijn. Ontzettend spannend natuurlijk, al weet ik stiekem toch wel dat ik als Koos Roosloos zal eindigen.

Teleurgesteld

Want dan is het moment daar: de postbode komt eraan. Behalve een krant die op mijn hoofd valt, komt er niets binnen. Deceptie alom. Ik stap mijn slaapzak uit en doe mijn hoofdzaklamp af. Met een ietwat teleurgesteld gevoel ga ik maar naar school.

Eenmaal op school aangekomen zie ik overal newborn stelletjes ringen om elkaars vingers schuiven en aardbeien met chocola voeren. Wanneer ik mijn jas op mijn tafel gooi, blijkt daar een roze kaarsje voor me klaar te staan.

Mijn held

Ik zet de kaars op tafel en speel quasi-interessant met mijn iPod voor de nieuwbakken stelletjes die elkaar even losgelaten hebben om mij met open mond aan te kunnen staren. Met een schuin oog bestudeer ik het kaartje dat aan het kaarsje hangt. "Liefs van je beste vriendin Eva'' staat erop. Mijn held.

Een beste vriendin accepteert het dat ik altijd bij de bushalte op mijn bek ga, dat ik voor achten niet aanspreekbaar ben en dat ik geen zin heb om haar Harry Potter-boeken in het Engels te lezen.

Huishoudbeurs

Zulke dingen zou mijn future husband waarschijnlijk niet accepteren, en daarom zijn beste vriendinnen fijne mensen. Zij accepteren je zoals je bent, hoe Dove, Libelle of Huishoudbeurs dat ook klinkt.

Vandaar deze ode, een ode aan de allerliefste. Zonder haar wist ik een stuk minder van de Griekse mythologie (op de een of andere manier heeft ze een fascinatie voor de Griekse mythologie, maar zoals het een beste vriendin betaamt accepteer ik dat), zou ik nooit ons kind hebben kunnen leren kennen en had ik een stuk minder slechte films gezien.

Hart eruit

Soms zie ik mijn beste vriendin een hele week niet en dat is niet cool. Op zulke momenten voelt het alsof mijn hart uit je borstkas wordt gesneden met een bot Action-mesje, een Monstertruck er met 130 kilometer per uur overheen rijdt en het vervolgens wordt gebruikt voor een biologiepracticum van 4-havo. Auw, dus.

Daarom stel ik voor dat we allemaal gaan trouwen met onze beste vriendin. De wereld leeft dan weer verder in harmonie want iedereen is gelukkig. Er zullen dan helaas geen kinderen meer komen, maar dat maakt niet uit: de wereld is al overbevolkt en we sterven toch al bijna uit. En die mannen vermaken zich maar even in hun eentje, of desnoods met elkaar. No worries.

Dat neemt trouwens niet weg dat ik een paar rozen op Valentijnsdag wel leuk zou vinden.

voeg reactie toe

6636

Het drinken van een energiedrankje helpt je om je examens door te komen. Feit of fabel?