Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

WTF: Californisch hip

WTF: Californisch hip

Deze keer in What the Fashion: Kendall, een inwoner van dat verre kapitalistische California. Eentje wiens kledingstijl ik bewonder.

Kendall is zeventien en zit in het laatste jaar van high school. Is ze in een hokje te plaatsen of niet? Ik vroeg het haar zelf.

Aspirerend modejournalist Jorinde sterft een beetje van binnen als ze de zoveelste leeftijdsgenoot ziet die zichzelf in een doodsaaie standaardoutfit heeft gehesen à 500 euro.

Voor de rubriek WTF: What the Fashion? spot Jorinde de voorlopers met gevoel voor stijl, waarvan ze zelf nog iets zou kunnen leren.

In wat voor genre zou jij jouw kledingstijl plaatsen en waarom?
"Ik betwijfel een beetje of ik mezelf in een bepaald genre kan plaatsen, het voelt alsof ik opgesloten in die groep zou zijn als ik zou kiezen. Ik houd er wel van om er elke dag anders uit te zien, zoals rockabilly, goth, punk, rock, pastel en girly, een beetje hippie en tribal."

"Maar ik maak deze stijlen persoonlijker door er mijn eigen edgy touches aan te geven. Ik vind dat mensen wat avontuurlijker mogen zijn met wat ze dragen. Ze mogen best geïnspireerd zijn door een bepaalde categorie of stijl, maar moeten wel dicht bij zichzelf blijven. Zo maak je het weer eigen."

Wat vind je dan van mensen die jou wel in een hokje plaatsen?
"Ik vind het best, mensen erkennen mij voor wie ik ben en ze zijn continu verrast door wat ik draag."

Wat is jouw favoriete band? En heeft die ook invloed op jouw persoonlijke stijl?
"Mijn favoriete bands zijn the Cure en the Smiths. Ik houd ervan hoe donker en prachtig hun muziek is. Ze inspireren mij zo veel op regenachtige dagen: zij zorgen ervoor dat ik me dan wil kleden als een dirty club kid off the streets of Seattle."

Wat vind je de verschrikkelijkste subcultuur?
"Met stip: de bro-culture."

voeg reactie toe

7094

Het drinken van een energiedrankje helpt je om je examens door te komen. Feit of fabel?