Chatten met de minister over de 1040-urennorm

Chatten met de minister over de 1040-urennorm

Door Kim

Ben je 't niet eens met de 1040-urennorm? Snap je niet zo goed waarom de Tweede Kamer dat wil? Of wil je de minister van Onderwijs hoogstpersoonlijk uitleggen dat je een veel beter plan hebt?

Dat kan! EN WEL NU!

Aanstaande maandag komt onderwijsminister Marja van Bijsterveldt chatten op Scholieren.com. Doe ook mee!

Schrijf 't in je agenda!

Maandagmiddag (19 december) is de minister van 16:00 tot 16:30 uur aanwezig in onze chatbox, om met jullie te praten over de 1040-urennorm.

Je weet wel, het plan wat ervoor zorgt dat jij jaarlijks 40 uur extra les krijgt, maar waarvan het LAKS vreest dat dat 'ophokuren' zullen worden. En waarvoor ze nu zelfs een staking organiseren.

Vragen

Want waarom wil de minister dit zo graag? Waarom is er geen extra geld beschikbaar om docenten van te betalen? En is ze zelf niet bang voor ophokuren? Heeft ze hier wel eens met scholieren over gesproken? Kan een staking de plannen nog van tafel vegen?

De minister beantwoordt graag al je brandende vragen, dus kom maar op! Aanstaande maandag, 16 uur, hier. Ben je bang dat je het vergeet? Schrijf je in voor de herinneringsmail!

P.S: Ja maar heeft de minister niet al eens eerder gechat op Scholieren.com? Inderdaad! Maar dat was in april, toen de 1040-urennorm nog niet zo'n big deal was. Het was de drukste chat ooit: de minister bleek zelfs populairder dan eerdere chatter Kluun.

Gepubliceerd op 17 december 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

W.

W.

Nu ben ik wel diep beledigd. Ik om pas om 16:15 thuis. Waarom doen is die chat zo vroeg?

12 jaar geleden

K.

K.

Jammer zeg! Normaal gesproken zijn de chatsessies altijd pas later, maar de minister kan helaas alleen op dit tijdstip... Misschien kun je iig de tweede helft meemaken, of op school ff achter een computer/je mobieltje blijven plakken?

12 jaar geleden

W.

W.

Lol, ik lees mijn bericht nu na: Wat een faal-Nederlands heb ik zeg :O

Hm, dat zou een idee kunnen zijn, maar het internet is bij ons op school niet betrouwbaar en de mediatheek sluit om 4 uur... ;)

12 jaar geleden

O.

O.

zal wel niks goeds uitkomen. Ik heb gezien hoe ze vragen beantwoord :S

12 jaar geleden

I.

I.

Ik heb een vermoeden dat ze een heleboel lastige vragen en beledigingen over haar heen krijgt.
Maarja, dat is haar eigen schuld.
Dan had ze maar niet met het idee moeten komen voor 40 extra uren.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.