Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Retour Palermo: heden en verleden op Sicilië

Retour Palermo: heden en verleden op Sicilië

Door Kim

Retour Palermo speelt zich af in Sicilië, midden jaren zeventig. Een jong stel uit Amsterdam komt met de trein naar Palermo voor hun eerste buitenlandse vakantie.

Ze spreken geen woord Italiaans en weten vrijwel niets van het ondoorgrondelijke eiland waarop ze hun tentje neerzetten.

Scholieren.com publiceert iedere maand tien supergoeie uittreksels van boeken die net uit zijn, en wekelijks lichten we er ééntje uit. Zo kan jij eens een ander boek kiezen dan de titels op de vergrijsde literatuurlijst van je docent

Meteen worden ze op sleeptouw genomen door leeftijdsgenoten uit de incrowd van de grote stad. Maar ze leren ook een ander Sicilië kennen: dat van een groep ongepolijste vissers uit het dorpje waar ze kamperen.

Gezapig echtpaar

In Nederland is hun leven, zo jong als ze zijn, als dat van een oud, gezapig echtpaar. Hun enerverende Siciliaanse avonturen stellen het krampachtige evenwicht waarin ze leven behoorlijk op de proef.

Dertig jaar later is de man van het stel terug in Palermo. Hij gaat op zoek naar het standbeeld dat is opgericht voor een van de vrienden van destijds, maar stuit op heel wat meer dan dat.

Rommelen

Aan de lezer wordt onthuld dat deze Sandro echter achter de rug van de verteller om, heeft liggen rommelen met diens vriendin.

"In een afwisseling van heden en verleden komt de lezer er stukje bij beetje achter wat zich jaren geleden heeft afgespeeld. Een echte coming of ageroman van een tot nu toe niet zo bekende schrijver," concludeert onze boekverslagenschrijver Cees van der Pol.

Niet al te dik

De score: 2 punten op je literatuurlijst. De schade: 190 pagina's.

Snijder debuteerde trouwens een paar jaar geleden met het autobiografische boekje Zondagsgeld, over zijn armoedige jeugd in Amsterdam. Ook daar hebben we sinds kort een professioneel boekverslag van in onze database.

Gepubliceerd op 23 augustus 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.