Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Het RIVM zoekt scholieren (13 t/m 17) die niet roken EN scholieren (18 jaar of ouder) die wel roken of e-sigaretten/shisha-pen gebruiken. Voor een onderzoek. Vergoeding is €30,- + reiskosten. Lees meer en meld je aan!

Monsif: het leven van een 13-jarige rapper

Monsif: het leven van een 13-jarige rapper

Ik zit in een warme studio te wachten om rapper Monsif (bekend van Mee met me) te interviewen. Ik ben gefascineerd door deze kleine jongen (13) uit Amsterdam-West, die hele bevolkingsgroepen gek maakt met zijn liedjes op YouTube.

Als-'ie binnenkomt, zie ik een kleine jongen met dure schoenen, haren vol gel en een superrelaxte blik. Hoe is 't om ineens het leven van een beroemdheid te leiden?

In amper een jaar tijd groeide hij uit van een nobody naar een nationale bekendheid - een uurtje voor dit interview was hij nog in de Efteling voor een optreden bij Telekids. Monsif zit relaxed in zijn stoel met z'n Blackberry te spelen, maar legt die netjes weg als ik mijn vragen ga stellen. Alsof 'ie dit al honderd keer gedaan heeft. De prof.

Geen school

Vandaag is Monsif al de hele dag aan het optreden en interviews aan het geven. Hoeft-'ie niet meer naar school of zo? "Vandaag niet. Ik heb goede afspraken gemaakt met school. Mijn tour is ruim vantevoren bekend en daaromheen plan ik ook wanneer ik mijn huiswerk maak."

Dat klinkt goed, denk ik. Maar ik kan me voorstellen dat zo'n overvolle agenda echt slopend is; elke week optreden, huiswerk maken, interviews geven, naar school gaan, oefenen in de studio? "Nee hoor. Meestal niet. Optreden geeft me een hele positieve vibe zodat ik de rest ook kan. Dus zolang ik maar steeds een optreden heb om naar uit te kijken, dan maakt me dat helemaal niets uit."

Steun

Ik luister geboeid. Deze dude lijkt 't echt helemaal voor elkaar te hebben. Maar z'n vrienden dan? Wat vinden die ervan dat hij zoveel de hort op is? "Ze vinden het wel vet. Ik neem ze soms ook mee naar optredens en ze steunen me altijd, net zoals mijn familie!"

En vooral op die steunende familie lijkt hij de nadruk te willen leggen. Als een echte Oscarwinnaar herhaalt 'ie tig keer dat hij nooit zo succesvol zou zijn geweest zonder zijn familie. En dat ze hem altijd steunen, in goede en slechte tijden.

Haters

Maar wacht eens even... over slechte tijden gesproken: hoe gaat Monsif om met de 'haters' die hij heeft? Niet iedereen is enthousiast over hem - op GeenStijl staan ook een hoop onaardige reacties over hem. "Oh, haters zijn meestal je grootste fans omdat ze altijd maar bezig met je blijven. Het boeit me eigenlijk niet zoveel wat ze allemaal zeggen of schrijven, ik kan het hebben. Ik heb er vanzelf mee om leren gaan en heb ook wel genoeg fans hoor," zegt hij.

Die gast heeft op z'n dertiende al twee singles, hij staat regelmatig met Fouradi op 't podium en profesionnals zijn 'm aan het helpen met zijn debuutalbum - anders nog iets, Monsif? "Ik zou wel iets met film willen doen, dat boeit me wel. Maar dan ook gewoon doorgaan met rappen, want dat is echt een uitlaatklep," antwoordt 'ie. Zijn grootste voorbeeld? Da's Justin Bieber.

Veel te kiezen

En, hoe zit het met de meisjes? Liggen ze aan zijn voeten? “Ik heb veel te kiezen ja, maar ik heb het echt veel te druk voor een relatie, dus nee, ik heb geen vriendin," vertelt hij glimlachend. Wacht maar. Komt nog wel. Beroemd is 'ie al. Nu alleen nog een paar centimer groeien...

Reporter Rutger & rapper Monsif.

voeg reactie toe

5317

Het drinken van een energiedrankje helpt je om je examens door te komen. Feit of fabel?