Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Hoera, ik ben een meisje!

Hoera, ik ben een meisje!

Ongesteld of niet; niemand die 't controleert.

Wat is het toch heerlijk om vrouw te zijn!  Vooral op de momenten dat het erg bruikbare smoezen oplevert.

Gymles, moeten plassen, telaatkomen: er zijn genoeg situaties waarin wij dames ons voordeel kunnen doen. Hieronder vijf schoolmomenten waarop ik juich om mijn vrouwelijke genen.

Niet gymmen

Terwijl andere leerlingen zich voorbereiden op een lesje zwoegen en zweten in de gymzaal, meld ik me bij de gymleraar. "Meneer, ik heb heel erg buikpijn. Ik weet niet of het zo’n goed idee is om mee te gymmen vandaag." "Hoe komt dat zo?" is zijn antwoord. "Maandelijks probleempje, meneer."

Als ik er een schaapachtige glimlach aan toevoeg, worden zijn ogen groot. De arme man is pas vijfentwintig en weet nog helemaal niks van ongesteldheid. "Natuurlijk, dan hoef je niet mee te gymmen." En voilà,  zo simpel. Of je nou ongesteld bent, of niet: er is toch niemand die het gaat controleren. Behalve als je deze smoes om de twee weken gebruikt. Dan wordt het een beetje raar.

Aspirine-pauze

Nog een voordeel van ongesteldheid: de buikpijn. Dat klinkt een beetje vreemd, maar toch kan je het goed gebruiken. Om een oersaaie les te ontglippen, hoef je alleen maar je vinger op te steken. "Ik heb ontzettend buikpijn. Mag ik alstublieft een aspirientje gaan halen?" Een veelbetekenende blik erbij geeft direct resultaat. Kun je rustig een kwartiertje in de kantine gaan zitten.

Natuurlijk hoef je als vrouw niet altijd gebruik te maken van je zwakheden. Je kan het ook anders spelen. Door gebruik te maken van je vrouwelijke charmes bijvoorbeeld.

Make-up in duo

Een andere manier om eventjes weg te glippen, is natuurlijk de toiletten. En dat doen meiden met minimaal twee personen. "Moet dat nu tegelijk? Jullie kunnen prima één voor één gaan," merkt een docent altijd op. "Dat kan echt niet, meneer," is dan ons antwoord.

"We moeten namelijk onze make-up even bijwerken en dat gaat niet alleen." Met een beetje een vreemde blik móet hij dan wel toegeven. Weet hij veel dat je mascara, foundation, oogpotlood of whatever prima in je eentje kan aanbrengen.

Knipper, knipperKnipperende wimpers

Ik heb de gewoonte om meerdere keren per week te laat te komen. Normaal moet je dan een rode kaart halen, om je de volgende dag te melden voor acht uur. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren. "Je bent te laat," merkt mijn docent keer op keer weer op. "Ik wist niet dat het al zo laat was..."

Met een schuine glimlach blijf ik in de deuropening staan. ‘Mag ik alstublieft nog binnen komen?’ Als de docent nog twijfelt, knipper ik nog een paar keer met mijn wimpers. Resultaat: "Vooruit, kom maar binnen. Dit is echt de laatste keer." Ha!

Gratis broek, gratis te laat

Het leukste excuus komt echter van een vriendin van mij. Ze kwam laatst te laat de les in, met een plastic tas in haar handen. "Sorry meneer, er werd een nieuwe winkel geopend in het centrum. De eerste honderd klanten kregen een gratis broek. Dat kon ik echt niet missen."

De docent vond dat zó leuk, dat hij haar gewoon binnen liet komen. En ondertussen waren alle andere meiden in de klas stikjaloers, omdat ze een gratis broek had weten te scoren en er ook nog mee wegkwam. Grrr..

voeg reactie toe

7113