Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hoera, ik ben een meisje!

Hoera, ik ben een meisje!

Ongesteld of niet; niemand die 't controleert.

Wat is het toch heerlijk om vrouw te zijn!  Vooral op de momenten dat het erg bruikbare smoezen oplevert.

Gymles, moeten plassen, telaatkomen: er zijn genoeg situaties waarin wij dames ons voordeel kunnen doen. Hieronder vijf schoolmomenten waarop ik juich om mijn vrouwelijke genen.

Niet gymmen

Terwijl andere leerlingen zich voorbereiden op een lesje zwoegen en zweten in de gymzaal, meld ik me bij de gymleraar. "Meneer, ik heb heel erg buikpijn. Ik weet niet of het zo’n goed idee is om mee te gymmen vandaag." "Hoe komt dat zo?" is zijn antwoord. "Maandelijks probleempje, meneer."

Als ik er een schaapachtige glimlach aan toevoeg, worden zijn ogen groot. De arme man is pas vijfentwintig en weet nog helemaal niks van ongesteldheid. "Natuurlijk, dan hoef je niet mee te gymmen." En voilà,  zo simpel. Of je nou ongesteld bent, of niet: er is toch niemand die het gaat controleren. Behalve als je deze smoes om de twee weken gebruikt. Dan wordt het een beetje raar.

Aspirine-pauze

Nog een voordeel van ongesteldheid: de buikpijn. Dat klinkt een beetje vreemd, maar toch kan je het goed gebruiken. Om een oersaaie les te ontglippen, hoef je alleen maar je vinger op te steken. "Ik heb ontzettend buikpijn. Mag ik alstublieft een aspirientje gaan halen?" Een veelbetekenende blik erbij geeft direct resultaat. Kun je rustig een kwartiertje in de kantine gaan zitten.

Natuurlijk hoef je als vrouw niet altijd gebruik te maken van je zwakheden. Je kan het ook anders spelen. Door gebruik te maken van je vrouwelijke charmes bijvoorbeeld.

Make-up in duo

Een andere manier om eventjes weg te glippen, is natuurlijk de toiletten. En dat doen meiden met minimaal twee personen. "Moet dat nu tegelijk? Jullie kunnen prima één voor één gaan," merkt een docent altijd op. "Dat kan echt niet, meneer," is dan ons antwoord.

"We moeten namelijk onze make-up even bijwerken en dat gaat niet alleen." Met een beetje een vreemde blik móet hij dan wel toegeven. Weet hij veel dat je mascara, foundation, oogpotlood of whatever prima in je eentje kan aanbrengen.

Knipper, knipperKnipperende wimpers

Ik heb de gewoonte om meerdere keren per week te laat te komen. Normaal moet je dan een rode kaart halen, om je de volgende dag te melden voor acht uur. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren. "Je bent te laat," merkt mijn docent keer op keer weer op. "Ik wist niet dat het al zo laat was..."

Met een schuine glimlach blijf ik in de deuropening staan. ‘Mag ik alstublieft nog binnen komen?’ Als de docent nog twijfelt, knipper ik nog een paar keer met mijn wimpers. Resultaat: "Vooruit, kom maar binnen. Dit is echt de laatste keer." Ha!

Gratis broek, gratis te laat

Het leukste excuus komt echter van een vriendin van mij. Ze kwam laatst te laat de les in, met een plastic tas in haar handen. "Sorry meneer, er werd een nieuwe winkel geopend in het centrum. De eerste honderd klanten kregen een gratis broek. Dat kon ik echt niet missen."

De docent vond dat zó leuk, dat hij haar gewoon binnen liet komen. En ondertussen waren alle andere meiden in de klas stikjaloers, omdat ze een gratis broek had weten te scoren en er ook nog mee wegkwam. Grrr..

Gepubliceerd op 21 maart 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

I.

I.

Whahahaha, een gratis broek! :D
Maar met die make-upsmoes zou je bij ons niet wegkomen :(
Goed artikel zeg!

13 jaar geleden

D.

D.

Toen ik de titel van deze column zag op de voorpagina dacht ik ff dat t over iemand zou gaan die van geslacht was veranderd:O

13 jaar geleden

H.

H.

Wat een slappe leraren zeg.

13 jaar geleden

N.

N.

De beste smoes dat je te laat bent, is dat je, toen je op het punt stond om thuis weg te gaan, heel nodig moest poepen of ineens ongesteld werd. Dan moeten ze of heel hard lachen of kijken ze je vol medelijden aan. Genant, maar effectief.

13 jaar geleden

S.

S.

haha helemaal gelijk Duckdoggy =P
als ik telaat ben doe ik nog langzamer, tijd rekken zodat ik nog maar een halve les heb. Te laat ben ik toch, het maakt niet uit of je halfuur telaat bent of 5 min.

PS: nice lips op die foto =o

13 jaar geleden

R.

R.

Hahaha die laatste, herken ik daarin een zekere klasgenoot!?

13 jaar geleden

D.

D.

Haha super leuk artikel! Helaas hebben wij een chagrijnige vrouw als gymdocent die ongesteldheid niet als een excuus aanvaard :(

13 jaar geleden

M.

M.

Die is egt super geniaal :D


Groetjes Maria en Miranda

13 jaar geleden

M.

M.

geniaal XD.
je kan ook zeggen, als je te laat bent gekomen, sorry, me moeder had zich verslapen, me broertje had in zijn luier gepist en ik moest hem verschonen. ik werd ongesteld, en de brug stond open. ookal was dat wel leuk met die knappe jongen naast me (A)

13 jaar geleden

Y.

Y.

piemel

13 jaar geleden

D.

D.

Jahoor, make-up bijwerken, héél waarschijnlijk dat je daarvoor de les uit mag.
Een vriendin van mij had laatst trouwens wel een leuke:'Ik zat op de fiets en toen zag ik een schaap op zijn rug in het weiland liggen, en daar gaan ze dood van dus toen moest ik hem wel omdraaien!'

13 jaar geleden

A.

A.

geniale smoesen, maar bij mijn docenten werkt er geen een denk ik :(

13 jaar geleden

Q.

Q.

make up en gratis broek zal op mijn school niet werken, voor de rest is het wel een grappig idee.

13 jaar geleden

B.

B.

Ook handig is doen alsof je de trappen op bent gerend en je super snel hebt gefietst, luidruchtig ademen, lief kijken en een kleine aarzelende glimlach. :)

13 jaar geleden

T.

T.

Als je hier je make-up doet word het afgepakt,
en als ik te laat kom ( wat nogal vaak gebeurt) dan ga ik wachte tot de les meer als de helft is afgelopen dan zegge ze altijd ga maar na buite.......

13 jaar geleden

#.

#.

als ik al te laat van huis vertrek, doe ik altijd extra langzaam, je bent toch al te laat, dus kun je net zo goed rustig aan doen, én mis je een gedeelte van een oersaaie les! <3 Geniaal geschreven dit',

12 jaar geleden

W.

W.

Mwah, slappe smoezen.

12 jaar geleden

A.

A.

@Duckdoggy ik ook :).

Maar ik zou alleen met de eerste smoes wegkomen. Al de andere niet

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.