Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Fotoreportage: schoolgebouw na schooltijd

Fotoreportage: schoolgebouw na schooltijd

Tussen acht en vier slingeren tassen, schreeuwen bruggers en vliegen boterhamzakjes in het rond. Aan het eind van zo'n dag kijken een paar schoonmakers verveeld toe hoe een scholier ver na schooltijd in vreemde houdingen staat voor ‘een paar foto’s’. Ze weten niet dat hij met behulp van de conciërges het gebouw is binnengedrongen om voor Scholieren.com zijn school eens met een ander oog te bekijken. En te fotograferen.

Een felgroen licht van een nooduitgang, twee keer ribbelkluisjes, een balustrade en een eenzaam lokaal met een papiertje op het raam – niets was veilig voor zijn fototoestel...

Klik op de foto's voor groot.

Geen scholier die dat doet, zou je zeggen. Maar deze scholier ziet foto’s echter als méér dan ‘minder dan films’, en als méér dan ‘dingen die iets laten zien’. En die kijk zorgt voor de overgave om voorovergebogen te kijken, te klikken en te knikken als de foto hem bevalt. Die scholier is Rutger II.

Rutger II zit op school op het Christelijk Gymnasium in Utrecht. Hij schrijft en fotografeert als redacteur voor Scholieren.com.

Gepubliceerd op 22 maart 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

L.

L.

De laatste twee het beste.

13 jaar geleden

L.

L.

cool idee trouwens !

13 jaar geleden

D.

D.

Mooie fotoos...

13 jaar geleden

A.

A.

best mooi

13 jaar geleden

R.

R.

wat een mooie foto's!!

13 jaar geleden

K.

K.

Ik vind zo'n schoolgebouw wel een beetje eng zo. Alsof er in het schemerdonker elk moment een grote boze leraar vanachter de kluisjes vandaan komt springen: "IK GA JE OPETEN!"

13 jaar geleden

H.

H.

dit is de grootste nonsense die ik ooit heb gezien,
probeer het eens uit een andere hoek,
dan ontstaan er 10000x mooie foto's

13 jaar geleden

Z.

Z.

Mooi, dat lokaal bij avondlicht.
En zo lekker leeg ook, ideaal !

13 jaar geleden

H.

H.

Meh...
ik vind ze een beetje saai en nietszeggend...

13 jaar geleden

M.

M.

hahaha!

13 jaar geleden

E.

E.

Nice! Mooie foto's, Rutger!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.