Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Huiswerkbegeleiding

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 6e klas vwo | 455 woorden
  • 29 juli 2008
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
25 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Betoog

Overheid moet huiswerkbegeleiding meer subsidiëren


Huiswerkbegeleiding is modern. Het is eigenlijk een andere vorm van naschoolse opvang alleen dan niet met de bedoeling om kinderen te vermaken maar om ze aan betere prestaties op school te helpen. Daarom zou de overheid deze vorm juist moeten subsidiëren.

De kinderen die naar huiswerkbegeleiding gaan hebben vaak moeite om zich thuis te concentreren. Ze zouden hun huiswerk wel graag willen maken alleen de televisie en computer zijn zo onweerstaanbaar. Hierdoor gaan ze met een minder fijn gevoel naar school. Ze hebben alweer hun huiswerk niet gemaakt. Daarom kunnen ze de les minder goed volgen en leraren stellen hun aanwezigheid ook niet erg op prijs. Dit werkt niet motiverend. Meestal hebben die kinderen al een probleem met school. Ze snappen het niet en de leraar gaat misschien te snel. Een leraar kan ook niet altijd maar alles extra gaan uitleggen. Er is geen tijd voor en de rest van de klas interesseert het niet.

Huiswerkbegeleiding zou hiervoor een goede optie zijn. De leerling wordt gemotiveerd om zijn huiswerk te maken en er is altijd uitleg beschikbaar. Men gaat na school meestal meteen naar zo'n klas om daar rustig je huiswerk te maken. Vaak zijn het studenten die er rondlopen en zij kunnen je alles uitleggen. Zij begrijpen goed wat er speelt want zij zijn ook nog niet zo lang van school. Ze hebben de kennis en het vermogen om het duidelijk en simpel uit te leggen. Ook voor de kinderen die bijvoorbeeld naar de studie geneeskunde willen, waar er wordt geselecteerd op cijfers, kan huiswerkbegeleiding een uitkomst bieden. Zij kunnen door meer en gedisciplineerd te werken proberen hun cijfers zo hoog mogelijk te krijgen.


Doordat sommige ouders huiswerkbegeleiding nu niet kunnen betalen blijven deze kinderen met achterstand worstelen. Denk aan allochtonen die met een taalachterstand van de basisschool komen.
Subsidiëren levert dus betere schoolresultaten. Men hoeft ook niet bang te zijn dat kinderen die het niet nodig hebben toch naar huiswerkbegeleiding worden gestuurd. Het is niet echt leuk om na school nog eens extra les te krijgen terwijl je het toch niet nodig hebt. Er is altijd wel iets leukers te doen na school.
Het is vooral een taak van de overheid om te zorgen dat hiervoor subsidie kan worden aangevraagd. In sommige gemeentes wordt het al vergoed en daar blijkt het te werken. De kinderen zijn een stuk gemotiveerder en halen betere cijfers. De overheid kan duidelijke richtlijnen stellen wanneer je wel en niet subsidie zou krijgen. Ook een deel vergoeden zou al kunnen helpen. Bovendien, in de toekomst zou Nederland nog meer een kenniseconomie moeten worden. Mensen moeten met een goede basiskennis van het voortgezet onderwijs afkomen en goed kunnen doorstromen naar een universitaire opleiding.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.