kinderprostitutie, soldaat, slaaf

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas vwo | 812 woorden
  • 5 december 2007
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 5
16 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Kinderprostitutie. soldaat, slaaf
Ieder kind hoort gewoon van zijn 4e tot zijn 18e op school te zitten. Helaas is dit in veel van de derde wereldlanden niet het geval. In plaats dat zij op school zitten te werken. Een kind heeft net als alle andere kinderen op de wereld recht op vrijheid. Het is dus ook niet normaal als een kind als slaaf, soldaat of in de prostitutie moet werken. De kinderen in de 3e-wereldlanden moeten beter behandeld worden.

Er overlijden te veel kinderen als gevolg van kindsoldaat. Kinderen hebben ook een toekomst voor zich nodig. 30 000 kinderen worden als kindsoldaat gebruikt! Dat is toch te gek voor woorden? Stel dat het uw kind was geweest?

De meeste kindsoldaten komen voor in 3e-wereldslanden, ze zijn arm, soms wees en kunnen zich tegen heel weinig verzetten. Gelukkig bestaan er stichtingen zoals Unicef en War-Child. Zij zorgen ervoor dat er zo weinig mogelijk kindsoldaten zijn in heel de wereld. Dat lukt ze wel. Alleen hoe krijg je de oorlog uit een kind? Dat is heel moeilijk. Door de kinderen zoveel mogelijk afleiding te geven en ze weer thuis proberen te laten voelen proberen Unicef en War-Child de oorlog zoveel mogelijk uit een kind weer te halen.

In gebieden waar veel oorlog is geweest kunnen sommige kinderen zelfs niet meer buiten spelen omdat ze dan een grote kans hebben dat ze op een landmijn trappen. Zo raken kinderen hun ledematen kwijt. Sommige kinderen overlijden hieraan zelfs.

Een kind moet nu (en nooit) niet in de prostitutie werken voor geld voor iemand anders. Ruim 10 miljoen kinderen zitten in de kinderprostitutie. Dit zijn er veel teveel en hier moet snel iets aangedaan worden. Een kind heeft toch een leuk leven nodig? Zonder andere (meestal volwassenen) mensen blij te maken. Als de kinderen aan de prostitutie meedoen, kunnen de kinderen kunnen veel ziektes/soa’s en andere aandoeningen oplopen waar ze aan overlijden of de rest van hun leven meezitten. Voor de meeste kinderen eindigt hun leven pas als ze door hun klanten worden besmet met het HIV virus, want ze hebben geen geld voor de nodige zorg en medicijnen. De rechten van het kind worden hier heel erg mee geschonden.

Werken ontnemen kinderen hun jeugd en hun toekomstperspectief. Er zijn veel te veel slaven op de wereld. Dit zijn volwassenen en maar ook kinderen. Een slaaf hoort niet op de wereld thuis, en vooral kinderslaven niet. Een kind moet genieten van het leven, net zoals hier in Nederland: Niet werken & wel plezier maken. Het moet niet andersom zijn.
In het asbest werken kinderen. Dit is wel een van de ongezondste slavernij die er is. Asbest is giftig. Het kan gelukkig niet zo goed branden, maar het is wel kankerverwekkend. Als je asbest bewerkt komt er een soort poeder vrij, en als je dat inademt heb je een grote kans dat je longkanker krijgt. De meeste slaven weten dat niet. Het ergste is wel dat de bazen van die bedrijven het wél weten. Maar zij doen er niets aan. De kinderen die hier werken zijn zo ongeveer 5 jaar. En als een kind het asbest-poeder inademt, dan krijgt diegene longkanker en dan overlijd diegene binnen een paar maanden. Een kind heeft dan maar 5 jaar geleefd. Dat is veels te kort.
Als de politie merkt dat daar aan kinderslavernij wordt gedaan word de politie voor bijv. 1,00 omgekocht, en dan kijkt de politie gouw de andere kant uit alsof hij niets heeft gezien.

De kinderen luisteren beter dan volwassenen. Daarom zijn er mensen die kinderen willen hebben in plaats van volwassenen. Maar een kind hoort niet te werken. Een kind moet plezier hebben, naar school kunnen gaan en vrienden maken. Noch in de slavernij, noch in de prostitutie en ook noch als soldaat. Een kind moet het leuk vinden om te leven. Later moeten ze gaan werken, nu mogen ze nog plezier maken. Een kind zo nooit groot worden als ze niet leren. Dan geef je ze geen kans om door te breken.

Kinderen zijn goedkoop. Kinderen gebruiken kost bijna geen geld. Je hebt een minimum jeugdloon. Alleen vind ik dat niet kunnen. Kinderen zijn dan misschien wel goedkoop, maar een kind heeft net zoals een rijk mens een leuk leven nodig. Als je leven gezellig is en je veel vrienden hebt kun je dat later ook weer door geven aan je nakomelingen.

Er zijn mensen die beweren dat het lot van de kinderen niet bestaat. Maar dat bestaat zeker wel. Een kind heeft vrijheid en plezier nodig in het leven. Ook mag het recht van het leren niet worden afgepakt. Hoe zou de wereld eruit zien als iedereen dom zou zijn? Dan zou de wereld er een stuk triester uitzien.

In sommige landen is dit allemaal al verboden. Maar krijgen de kinderen in die andere landen ook nog recht op een eerlijke en leukere toekomst dan wat ze nu hebben?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.