Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Maren Stoffels


Maren Stoffels
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Geboren
13 januari 1988
Biografie

n 2006 behaalde Stoffels haar mavodiploma. Al sinds groep 6 (9 jaar) schrijft ze verhaaltjes. Zo ging haar eerste (onuitgebrachte) boek over een Inuit-kind dat zijn vader zoekt.[bron?] Ze begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken.

Op haar 15e besloot Maren haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup zitten niet meer dan vier maanden.

Marens volgende boek, Sproetenliefde, is in juni 2007 uitgebracht. Op de cover staat actrice Tessa Schram. In november 2007 verscheen Schim in het bos en op 3 april 2008 is Op blote voeten uitgekomen. In datzelfde jaar begon ze opnieuw aan een nieuwe trilogie Back pack. Daarvan is het eerste boek Vlucht van Elin, waardoor je het verhaal dus door Elins ogen ziet. In 2009 verscheen het tweede deel Tara vecht terug, waarin het back pack-verhaal verder loopt, maar nu door de ogen van Tara. In dat jaar verscheen dan ook Je bent van mij!, een boek dat Maren samen met Hans Kuyper heeft geschreven. In 2010 verscheen het laatste boek van de trilogie; Gezicht van Britt, hierin eindigt het back pack-verhaal maar je leest dus alles door Britts ogen. Alweer in datzelfde jaar kwam er een nieuw boek uit Met mijn ogen dicht. In juni 2009 werd Stoffels in de Elsevier opgenomen in de lijst van 'Vijftig grootste beloften voor de toekomst'. In 2011 schreef ze Verboden voor ons en in 2012 schreef ze een vervolg: Verboden voor 

 
Meer details
Maren Stoffels

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen