Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Richard Osinga


Richard Osinga
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Man
Biografie

Richard Osinga (Haarlem,1971) is een Nederlandse schrijver. Hij studeerde economie en algemene letteren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna werkte hij, naast zijn schrijverschap, als diplomaat, internetondernemer, online-marketeer en meest recentelijk zorgondernemer.[1] Osinga is getrouwd en heeft vier dochters[2].

In 2019 publiceerde Osinga de roman Wie de Rechtvaardigen zoekt.[5] In dat boek beschrijft hij onder meer hoe een Nederlandse diplomaat het Wikipedia-artikel over de door hem bedachte islamitische sekte Qibla al-Qudsiyya schrijft. Wie de Rechtvaardigen zoekt stond op de longlist van de Boekenbon Literatuurprijs 2020[6]. In mei 2021 verscheen zijn roman Arc. In 2023 verscheen Munt, dat later op diverse short-en longlisten kwam.

 
Meer details
Richard Osinga

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen