Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De mooiste dag van het jaar

De mooiste dag van het jaar

Maxim

Toen ik mezelf in de vloer kon zien, een ploeg glazenwassers alle ramen onder handen zag nemen en in elk lokaal een doordringende verflucht rook, wist ik: de mooiste dag van het jaar komt er weer aan.
Het is de dag waarop alles op mijn school mooi, schoon en vrolijk is. Waarop de leukste leerlingen hun kunstje vertonen, een praatje houden en rondleidingen geven waarin ze vertellen dat als je hier komt, je volmaakt gelukkig zult zijn.
In de onderbouw heb ik ook (gedwongen) meegedaan aan dit circus, maar nu weet ik beter.

Circus

In plaats van glimlachend bij de hoofdingang potentieel nieuw vlees te verwelkomen, zou ik nu het liefste buiten met een spandoek gaan staan. Daarmee zal ik de bezoekers erop attent maken dat ze een circus binnenstappen en geen school.
Dat het op alle andere dagen van het jaar stinkt, er normaal nooit bloemen staan en de verf meestal van de muren afbladdert. En dat al die leuke leerlingen helemaal niet zo leuk zijn als ze lijken.

Mooie praatjes

Hoe graag ik deze fantasie ook werkelijkheid had willen laten worden op de mooiste dag van het jaar; ik had zo’n vermoeden dat het niet zou worden gewaardeerd.
Dus zag ik maar aan hoe de dag ervoor ons circus werd opgebouwd en gladgestreken.
En zij die zich dan toch hebben laten verleiden door alle mooie praatjes, zullen volgend jaar vanzelf wel merken waar ze werkelijk terecht zijn gekomen.

Gepubliceerd op 2 maart 2010

REACTIES

B.

B.

Bij ons helpt zelfs de directeur met het verven van de muren!

14 jaar geleden

F.

F.

hehe sneaky but true, dat doet nouw echt elke school die ik ken, ook wel grappig dat ze je als test met scheikunde allemaal vetten dingen laten doen, brandende gasbubbels, enz. en waar je later achterkomt dat je dat in het hele schooljaar maar 1 of 2 keer zal doen...

14 jaar geleden

D.

D.

Vind ik ook!

14 jaar geleden

K.

K.

Mijn school huurde altijd chique planten voor de open dag. De enige keer per jaar dat er iets groens in 't hele gebouw te vinden was.

14 jaar geleden

C.

C.

Ik vindt schooll heeeel heel stom mensen!!!!

14 jaar geleden

C.

C.

Bij mij opendag van steedelijk dalton college alkmaar laaten ze de school veel leuker zien als dat ie is het een een kut school je mag heelemaal niks hiero...:( ik word gek van<BR>en met opendag liggenn er roode loopers voor de deur enzo en ze zetten palm boomen nee:S

14 jaar geleden

M.

M.

Scholen knappen altijd 1x per jaar op. Dan is het toch alleen maar slim dat ze het doen voor de open dagen? Zou dom zijn om het daarna te doen. Als er iemand bij jou op bezoek komt ruim je ook van te voren op, niet daarna.

14 jaar geleden

M.

M.

ja, dit is ook van toepassing bij onze school. Alle leraren en medewerkers zijn die ene dag aardig. En er staan door de school heen opeens palmbomen en tropische tafeltjes. Het verbaast me dat ik nog nooit klachten heb gehoord van eerstejaars betreft dat de school een stuk minder geweldig is als hoe hij op de opendag wordt afgeschilderd.

14 jaar geleden

S.

S.

bij ons kwam de glazenwasser-en dat was echt heel hard nodig, ze sloven zich echt heel erg uit. en mensen die geen maatschappelijke stage kunnen of willen vinden, mogen koffie uitdelen.
eerst deet ik er een keer aan mee, maar ik doe dat dus echt niet meer

14 jaar geleden

S.

S.

Ach, dat valt nog redelijk mee, bij ons op school hadden 'toevallig' we een week voor de open dag nieuwe computers en nieuwe 42 inch tv's in bijna elk lokaal.

14 jaar geleden

M.

M.

Op wat voor rotscholen zitten jullie zeg, ieder jaar alles verfen..
Onze school is in de afgelopen 4 jaar helemaal verbouwd, het enigste wat er gebeurt als er een open dag is dat er een paar posters hangen van wat waar is...

Maar ze doen wel vet leuke dingen bij Natuurkunde enzo... wat wijzelf nog nooit hebben gedaan. Achja elke school is wel zo denk ik...

14 jaar geleden

H.

H.

Nou, dat viel met onze open dag nog aardig mee. Een proeflesje Latijn, het Natuurkundelokaal vol met educatieve en 'leuke' dingetjes (oh mijn god een ampéremeter!!), en als je als nieuwe eersteklasser gaat afvragen waarom die twee comfortabele banken niet meer in het economielokaal zitten, mag je je toch wel eens afvragen of gymnasium wel zo'n goed idee was.

14 jaar geleden

E.

E.

Bij ons op school kwamen er opeens nieuwe banken en een nieuw loket......

14 jaar geleden

S.

S.

Het is waar maar niet meer dan logisch lijkt mij. De school verkoopt zichzelf op zo'n dag gewoon! Ze wil klanten (leerlingen) binden! Maar dat gebeurt toch met alles?
Elk bedrijf wil laten zien dat zij/hun product/iets anders het beste van allemaal is, dat doe je nu eenmaal door alles er mooier uit te laten zien dan het in werkelijkheid is. Kijk maar hoe de hamburgers in de McDonald's afgebeeld worden, uiteindelijk krijg je een platgedrukt broodje..

14 jaar geleden

R.

R.

Bij mij op school gingen ze je naam in Griekse letters schrijven.. Pff alsof ze daar op zitten te wachten ze hadden mij ook nog gevraagd, hopend dat ik mee zou helpen om onze toch al overbevolkte school nog voller te proppen..

14 jaar geleden

B.

B.

tsss, waarom zou je zo moeilijk erover doen! Het is gewoon hartstikke logisch om je gebouw netjes te maken. School is niet stom, je moet het er alleen zelf leuk maken! Serieus, als je straks werkt dan denk je terug aan de leuke schooltijd die je had. Dus maak er het beste van, en klaag niet constant!

xoxo

14 jaar geleden

K.

K.

Tja, als je dit hypocriet vindt, waarom doe je er zelf dan niks aan?
Ga bij de leerlingenraad en make a difference.
Vertel de schoolleiding hoe ze het nu kunnen veranderen.
Zorg dat je op de open dag zelf staat en de ouders nu een echt beeld kunt geven hoe jij het ervaart op de school.
School is nooit helemaal leuk, maar als je er zelf niet je mond open doet, verandert het nooit.

14 jaar geleden

E.

E.

Hey kyro. bij ons gaat dat niet zo makkelijk dat in de leerlingenraad, er lope bij ons allemaal oudjes rond die zogenaamt "surveillanten"heten, en die aleen maar nee roepen, en als je wat wilt helpen, dan duurt het eerst een jaar voor dat je bericht terug krijgt dat ze het gaan zogenaamt "proberen" en dan komt er niets van. trouwes, ik heb aan 2 leraren een stinkhekel, en zij aan mij, die zijn dan op die open dag ineens poeslief? dus dit is wel waar wat hij zegt.

14 jaar geleden

S.

S.

Helemaal mee eens!
Ik heb alleen maar voor vwo+ gekozen omdat ze alleen maar van die leuke proefjes lieten zien bij de open dag.
Nu weet ik wel beter, vwo + is helemaal niks geen proefjes, alleen maar computer.
Wil ik naar normaal vwo, mag het niet omdat ze zo 'duidelijk' volgens hun, hebben gezegd dat dat niet zomaar kan.

Vreselijk

14 jaar geleden

M.

M.

sws! hypocrietjes. zelfs de verschrikkelijkste leraren veranderen in zachtaardige mensen. muren en vloeren werden opnieuw in de verf gezet en alle brave bruggertjes hielpen maar wát graag mee aan het huichelachtige gedrag. het is elk jaar hetzelfde gedoe, en zodra het weer voorbij is zijn de leraren weer teruggevallen in hun vreselijke gedrag en de kantine weer vies.

ik zeg : hypocrieeeet.

14 jaar geleden

J.

J.

@micky toch zou het goed zijn als er eens wat vaker wordt opgeruimd ipv 1 keer per jaar :P

14 jaar geleden

M.

M.

@Johan: Eens! ;-)

14 jaar geleden

I.

I.

Zelfs onze directeur heeft toegegeven dat er één keer per jaar een glazenwasser langs komt....
de dag voor de opendag :|

Er staat niet en een bordje bij de toiletten voor jongens en meisjes...
en raad eens DAN staat et er wel xD!

14 jaar geleden

T.

T.

Gast... dit is echt geniaal

14 jaar geleden

A.

A.

Dat valt bij mij op school weer heel anders daar wordt ook lekker veel gedaan maar ik help maar al te graag mee...
Ben dol op de open dag, dat is waar maar de school ziet er niet eecht heeel anders uit op die dag..
Natuurlijk dan zie je al die kinderen bewonderend in de kantine gluren maar jaah.. Ik vindt dat het gewoon zo hoort als je wilt verkopen, je een goede naam wilt verwerven en visite krijgt doe je dat ook allemaal duss ik vindt er niets schijnheiligs aan.

14 jaar geleden

D.

D.

Nou, bij ons is de school eigenlijk altijd wel goed, nooit afgebladderde verf of kapotte stoelen. wij hebben zo beetje in elk hoekje wel een plant staan en alles klopt wel eigenlijk. we krijgen ook meerdeer malen per jaar de glazenwasser.

Dus kortom: De open dag bij ons is als een normale dag. We hebben natuurlijk wel extra versiersels op die dag maar dat is normaal.

14 jaar geleden

A.

A.

dat is wel zo ;p

bij ons op school worden altijd de ramen schoongemaakt voor de open dag :P dus als de ramen worden gelapt, weet je meteen dat de open dag eraan komt.

14 jaar geleden

B.

B.

jep stelletje boeven zijn het. als je komt kijken is het de schoonste meest begeleidende school die er is maar als je ej hebt ingeschreven moet je je de rest van het schooljaar door het afval wurmen XD.

14 jaar geleden

K.

K.

Tja, kijk naar de verkiezingen .... zelfde principe, in de aanloop van de verkiezingen proberen ze allemaal leuk en aardig te doen, beloven van alles.
En na de verkiezingen blijkt het er geheel anders aan toe te gaan...
Toch ook hypocriet?
Zo kun je alles hypocriet vinden, maar je moet het maar gewoon accepteren..
Of zelf stappen zetten om het te veranderen.

14 jaar geleden

N.

N.

Ik heb dit jaar ook meegeholpen(in de brugklas, dus was 't verplicht-_-).
Ineens werden alle leraren aardig en stond er overal snoep,
de school werd schoongemaakt en er kwamen tekeningen en posters te hangen

14 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.