Wie is die Ruwan van die filmpjes?

Wie is die Ruwan van die filmpjes?

Door Daan

Ruwan met twee prijzen die hij voor zijn films gewonnen heeft. De blijdschap straalt er van af.Onze kersverse aanwinst voor het weblog heeft zijn eerste filmpje alweer gepost, maar wie is Ruwan?

Waarom filmt hij? Met wie filmt hij? Hoelang doet hij dit al?

Vind hij dat stomme filmpje met die hond ook zo kut?

Ik ging eens even goed met hem praten om antwoord te krijgen op al deze vragen.

Technisch wonder

Ruwan is zowel het technische wonder als het creatieve brein van het stel. Hij regisseert, monteert en bedenkt scenario’s. Een grote cast en crew werkt met hem samen. Dit zijn allemaal gewoon vrienden die het allemaal doen uit de goedheid van hun hart en uit plezier.

Op zijn 12e zat hij in het vliegtuig en zag daar een horrorfilm. Zijn hartje ging sneller kloppen en zijn handjes werden klam: “Dat wilde ik ook maken!” Kilometers boven de zee begon het, nu meters onder de zee heeft Ruwan in 4 jaar bijna 500 (!!) filmpjes op Youtube gezet.

Succes in Amerika

Dat Youtube een apart medium is bewijst ook Ruwan. Ze zijn in 2008 benaderd door een Amerikaans horrorbedrijf. Zij vonden de horrorfilmpjes die zij maakten zo leuk dat ze een filmpje gekocht hebben en vervolgens in de VS een dvd ervan hebben verkocht. Het bedrijf wilde meer filmpjes van de groep hebben. Ruwan en zijn vrienden zijn er echter mee gestopt. Het ging erg veel tijd kosten en “we moesten er veel geweldsscènes in verwerken. Geweld gaat voor verhaal bij hun.”

Hij maakt dus wel gekke sketches met veel geweld en rare humor, zijn passie ligt toch bij echte films. Echter ze zijn bezig met een groot project waardoor andere korte films niet meer lukken. De sketches die ze nu voor ons gaan maken zijn een middagje werk en ontstaan dus iets gemakkelijker. 

Ik zou mijn werk niet goed doen als niet verder zou vragen naar dit grote project. Het is een film van 15 á 30 minuten gesubsidieerd door de gemeente. En wat zit er dan voor de gemeente in? “Dat ze jongeren stimuleren om zoiets op te zetten. Tenminste, dat denk ik.” De voorbeeldjongeren van Amersfoort dus!

Over wat de film verder in gaat houden wil Ruwan helaas niet veel prijsgeven omdat het nog geheim moet blijven. Toen ik vroeg om een tipje van de sluier, kreeg ik het volgende: “Supermarkt en chaos.” Ineens kwam mijn jongensdroom van terror in de supermarkt weer omhoog. Met smart wacht ik dus maar af. Van de zomer moet de film uitkomen, dus houdt het weblog in de gaten!

Met die hond

Oh en dat filmpje met die hond? Ruwan was het, net als ongeveer iedereen, niet me me eens: “De film was de terechte winnaar. “ Jammer, hij leek me nog wel zo’n aardige jongen.

Gepubliceerd op 29 april 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

G.

G.

Krijgen alle webloggers zo'n introductie, Daan?

13 jaar geleden

D.

D.

@ Gus
Wie weet:-)

13 jaar geleden

N.

N.

Weten we ook gelijk iets van onze nieuwe weblogger af ^^

13 jaar geleden

N.

N.

Ik vond dat filmpje ook niets

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.