Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Drugs en Twitter? Dodelijke combinatie!

Drugs en Twitter? Dodelijke combinatie!

Door Nina

De laatste tijd zijn er veel te veel jongeren die de zin "What’s happening?" op Twitter iets te serieus nemen. Ze posten over hun katten en goudvissen, of over hun drugsgebruik.

Over hun drúgsgebruik? What the fuck? Ik zal je geen preek geven over drugs, maar waarom zou je er in godsnaam over twitteren? Of Facebooken, of www'en? Of inchecken in de coffeeshop?

Internet is voor eeuwig

Twitter is internet, internet is publiek. Voor iedereen zichtbaar. Zelfs als jouw account op 'protected' staat, kunnen RT’s (retweets) van jouw (drugs-)tweets wel op de Twitter van een ander komen - die wél op publiek staat. Zoals deze chick hieronder: die wilde vast niet dat haar verhaal twee keer geretweet werd.

Soms Google ik mijn naam en vind zie ik nog steeds tweets van mijn oude Twitter-account staan, die ik al lang en breed heb verwijderd. En als je tweets eenmaal te lezen zijn voor iedereen blijven ze voor altijd op internet staan.

VOOR IEDEREEN. En VOOR ALTIJD. Nú vind je je trips wel cool, maar over 'n tijdje ben je waarschijnlijk over die fase heen. Dan schaam je de wangen van je hoofd. En hee, je pa en ma googelen ook. En je crush.

Twitteren over drugs = Koos Werkloos

Bovendien: werkgevers googelen ook.  Zoals mijn huidige (niet-Scholieren.com-)baas: zij vertelde ze dat ze me inderdaad heeft gegoogeld na mijn bijbaan-sollicitatiegesprek. Op een raar soort blog na, bleek ik vooral 'nette' sporen op het wereldwijde web achter te hebben gelaten.

Netjes? Wat is dan netjes? Ze vertelde: "Je scheldt op Twitter en Facebook niet met ziektes en zet ook geen stapfoto's op je Twitter. Of tenminste niet zulke erge."

Op heftige stapfoto's zit ze dus niet te wachten. En drugstweets dan? "Ik denk dat het heel erg dom zou wezen als je dat online zet. Niemand neemt je dan nog meer aan, of een bedrijf moet natuurlijk wel heel wanhopig zijn."

Nee, je bent niet cool!

En bovendien: je bent echt niet cool als je  twittert over hoe geweldig het wel niet is om LSD of MDMA te gebruiken tijdens je wekelijkse dubstep party. Je twittervrienden nemen je minder serieus en/of maken zelfs grappen over jou en je drugsgebruik.

Een paar mede-blowers zullen 't misschien wel cool vinden, maar what about die andere driehonderd followers? Het maakt je niet populairder, maar juist minder hip: de meeste mensen gaan niet graag om met drugsgebruikers/junkies. En door jezelf zo in de kijker te spelen bij de hele wereld, zullen 'n hele hoop gasten zich juist van je afwenden.

En bovendien: HOE KAN JE IN GODSNAAM TROTS ZIJN OP JE DRUGSGEBRUIK?

#sukkel.

Gepubliceerd op 17 oktober 2011

REACTIES

I.

I.

Je werkgever kan ook je tweets lezen!!!
Ze controleren steeds vaker je Hyve, Twitter, Facebook of andere social media account. Om je op basis van wat je daarop zet te beoordelen.

Kijk dus uit met wat je op internet zet!
Roem is maar tijdelijk, internet is voor altijd!

12 jaar geleden

L.

L.

Je moet gewoon niet proberen op te scheppen over dat soort dingen, kun je eigenlijk sowieso niet. Betreft alle andere dingen: wat Ikkuh zegt

12 jaar geleden

S.

S.

De strekking is goed, natuurlijk is het dom om te twitteren over drugsgebruik. De flauwe sneer met "drugs is slecht!!!1!11!1" Maakt dit echter weer een stom braaf stukje politiek-correctheid.

12 jaar geleden

S.

S.

Moraalridder.

12 jaar geleden

L.

L.

Was toch beetje angstig hihi, maar wat ik op google heb gevonden zag er oké uit. En mijn facebook was, gek om terug te lezen maar voorderest ook niet schokkend.

Toch gek dat werkgevers je hele persoonlijke leven willen/bereid zijn door te spitten.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.