Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Jongens & meiden: moeilijk doen over piemel en vagina

Jongens & meiden: moeilijk doen over piemel en vagina

Door Luuk

Luuk heeft ook zo'n vriendschappelijke harem.Vanochtend kwam ik voor de zoveelste keer te laat bij gym. Toen ik de gymzaal binnenliep, waar mijn klas elkaar het gezicht ingooide met ballen (oftewel volleybal), viel het mij alweer op. Alle jongens op één helft, alle meisjes op de andere.

Je zou verwachten dat na het  'meisjes-plagen-verkering-vragen' en 'jongens-lopen-twee-jaar-achter' van de basisschool en brugklas, er iets minder moeilijk wordt gedaan over een piemel of vagina.

Een aantal van mijn vrienden zijn namelijk meiden, waarmee ik het heel erg goed kan vinden. Mentaal zitten we op één lijn. En 'gewoon vrienden' betekent bij ons ook echt 'gewoon vrienden'. Beide kanten weten wat ze kunnen verwachten van elkaar. Zonder angst dat lichamelijke grenzen de relatie verpest.

Want jongens-meiden-vriendschap is niet alleen zeldzaam, maar vooral heel bijzonder. Omdat meisjes sowieso anders denken dan jongens. En mensen die anders dan jij denken, zijn vaak enorm interessant. Probeer maar eens niét als jezelf te denken als iemand anders z'n mening geeft. En ook al ben je het een keertje wél met diegene eens, probeer het alsnog eens van de andere kant te bekijken.

Nog een paar voordelen: het is niet ongemakkelijk om een meisje als vriend te omhelzen. En je mag huilen als jullie samen naar een tv-show als The Office kijken waarin Jim speciaal voor Pam van New York naar Scranton reist om haar mee uit te vragen (maar natuurlijk huil ik niet om zoiets, echt niet).

Mannentafel vs. vrouwentafel. Obvious difference.Oh, en mijn vriendinnen weten precies wat ik wel en niet mag doen als ik een date heb. Wat voor mij superhandig is, want ik zeg wel eens stomme dingen. Ze waarschuwen me voor uitspraken als "Gisteren zat ik niet op Facebook, want volgens mij heeft een level 14-zombie mijn internetverbinding gedood" tegen een leuk meisje.

Jongens-meiden-vriendschap kan dus supergoed gaan, maar volgens mij is er in veel andere situaties toch nog wel een rare spanning tussen hem en haar. Misschien omdat de vrouw zoveel zelfverzekerder is geworden en dat de man niet meer zo goed weet wat zijn plaats en identiteit is? Dat 'ie zich een beetje in zijn ballen getrapt voelt door zoveel stoere wijven om hem heen?

Ik denk ook wel dat de spanning, die vooral seksueel lijkt te zijn, zal afzwakken naarmate we ouder worden. Op onze leeftijd zijn we nog op zoek naar wat we zelf willen, wat daarvoor gedaan moet worden en welke houding je wilt aannemen. Dus doen we vaak moeilijk.

Maar als die hormoonstorm een beetje opklaart, wordt alles duidelijker. Vast wel. Misschien dat we als we 32 jaar zijn, we wel gemengde volleybalteams hebben die elkaar het gezicht inslaan met ballen. Hebben we tenminste dat om naar uit te kijken, yay.

Gepubliceerd op 22 februari 2011

REACTIES

S.

S.

"Probeer maar eens niét als jezelf te denken als iemand anders z'n mening geeft."

Goed punt.

13 jaar geleden

L.

L.

Niet dat ik alleen maar vrouwelijke vrienden heb hoor haha :)

13 jaar geleden

K.

K.

Ik vind mijn jongens-meidenvriendschappen eigenlijk veel leuker dan mijn meiden-meidenvriendschappen.

13 jaar geleden

D.

D.

Ik ben vooral bevriend met meiden (ik ben een jongen trouwens) en het geeft eigenlijk nooit 'problemen'.

13 jaar geleden

N.

N.

Heel veel goede punten opgesomd in een goede column. Haha! Helemaal mee eens.

13 jaar geleden

N.

N.

Ik zou het juist leuk vinden als een jongen tegen mij zegt;

"Gisteren zat ik niet op Facebook, want volgens mij heeft een level 14-zombie mijn internetverbinding gedood"

Geweldig!

13 jaar geleden

J.

J.

Leuk artikel om te lezen!

13 jaar geleden

L.

L.

ik heb ook een jongen-meisje vriendschap, die jongen is heel aardig en ik kan ook om hem lachen.

13 jaar geleden

K.

K.

ik ben een meisje en 5 van mijn vrienden zijn jongens. nou is een van die jongens ook mijn vriendje, maar de andere jongens zie ik net zo goed als vrienden als de meiden. we hebben het over andere dingen, gewoon omdat jongens niet geïntresseerd zijn in make-up en hyves, en weer andere dingen leuk vinden, maar meestal zitten we gewoon door elkaar en is er niks aan de hand.

zo.

13 jaar geleden

L.

L.

cool, leuk om te horen! :-)

13 jaar geleden

M.

M.

vroeger had ik bijna alleen maar jongensvrienden, maar op een bepaald moment veranderde dat. Die jongens hadden meer over voor hun ego dan voor de vriendschap, zo kinderachtig. Mja, ik heb nu 1 vriend en voor de rest allemaal vriendinnen.

13 jaar geleden

T.

T.

Er zijn ook meisjes die van zombies houden ( het verslaan van)... Als jij dat niet op een date kan zeggen dan date je het verkeerde meisje.. Ik denk niet dat een meisje die niet van gamen houdt zit te wachten op een jongen die zich totaal anders voordoet dan hij is, om maar een goeie indruk te maken. Ze komt er vanzelf wel achter als je na 4 maanden bij haar no life zit te gamen.. of niet? Lekker stel zijn jullie dan...

Meisjes en jongens kunnen je maar beter leuk vinden om wie je bent. Vrienden zijn met jongens of meisjes hoeft ook helemaal geen seksuele hormonale oorzaak te hebben... Verwijfde jongens en vermande meisjes kunnen vaak naar de andere sekse schuiven om zo toch meer op een lijn te zitten met hun gedachten...

want het is zwaar iritant als mensen steeds anders denken dan jij.. je kruipt juist bij elkaar als je wat met elkaar door een deur kan. Als je niet van zombies houdt en de ander blijft er maar over door zeuren dan houdt het voor de meesten al snel op...



13 jaar geleden

L.

L.

@ tessa,

ik bedoelde het ook niet zo hoor - haha. Maar je kunt het ook zo zien: je fart of boert ook niet op een first date toch? En wat betreft anders voordoen: dat doet iedereen, je leven wordt grotendeels bepaald door je omgeving en hoe je daar mee omgaat ,je een beetje aanpassen ( niet veranderen ) is niet iets slechts, zo lang je maar tevreden bent.

13 jaar geleden

A.

A.

Ik vind het best vaak leuker om met jongens om te gaan dan met meisjes. Gewoon gezellig kletsen, een beetje lachen, geen gezeur om vanalles, geen geroddel. Moeten de jongens wel in de stemming zijn, dat dan weer wel.

13 jaar geleden

M.

M.

Wat maakt het nou uit of iemand een jongen of meisje, het gaat er toch om dat die persoon aardig is en dat het klikt, als je vrienden bent met iemand?
Ik had liever gezien dat je in deze blog een wat minder cliché uitgang had gekozen. Desalniettemin, het is wel goed geschreven (:

13 jaar geleden

..

..

nou ik vind het ook zo een onzin dat de klas in tween gedeeld is...
de ene helf meisjes de andere alleen maar n=jongens. ik snap dat ook niet...maar de jongen uit mij n klas zijn best kinderachtig wat dat betreft...ze denken altijd gelijk van die rare dingen als je naast ze gaat zitten of met ze stoeit, terwijl daarin zijn de meeste jongens veel chiller, niet dat meiden gepraat...bovendien is het juist leuk als je gemengde vrienden hebt. maar daar gaat het natuurlijk uiteindelijk niet om, mensen die het met elkaar kunne vinden en gemeenschappelijke interesses hebben vinden elkaar altijd, je moet gewoon open voor een ander zijn...

13 jaar geleden

D.

D.

Ik heb zelf ook veel jongensvrienden, en ik moet toegeven dat een aantal daarvan (waar ik het erg goed mee kan vinden) wel homoseksueel zijn. Maar zeker niet allemaal. Een man-vrouw vriendschap kan dus zeker een succes zijn. En gelukkig ben ik de status "hebben-jullie-verkering-ofzo?" ontgroeid...

13 jaar geleden

J.

J.

Haha, superleuk geschreven! Maar goed, het is allemaal ernstig waar.. Dan komt het probleem van homo en lesbo zijn er ook nog bij. Als je jongen bent kan je bijna geen meisjes als vrienden hebben, aangezien je dan al snel homo bent. En bij meiden net zo: heb je teveel jongensvrienden? Dan ben je natuurlijk lesbisch. Bullshit. (niks mis met homo's lesbo's etc, begrijp me niet verkeerd) Het is zo flauw allemaal. Laten we met zijn allen gewoon gezellig vrienden zijn, het maakt het leven simpeler en veel leuker. We want to be hippies and we want to get stoned!

13 jaar geleden

L.

L.

Ik heb gewoon 'gemengde' vrienden, ik word namelijk geregeld knettergek van al dat hysterische meiden-gedoe. Nu moet ik ook wel toegeven dat het bij ons op school ontzettend meevalt wat betreft de verdeeldheid, iedereen zit bij elkaar in de pauze en de enige homogene groepjes die er zijn worden gevormd door huppelende Ugg-meisjes en 'ik-weiger-mijn-pet-fatsoenlijk-op-m'n-hoofd-te-zetten'-jongens. Achja, verschil moet er wezen

13 jaar geleden

H.

H.

Ik heb volgens mij op dit moment even veel meisje - jongen vriendschappen als meisje - meisje, maar dat was vorig jaar en op de basisschool wel ff anders,

13 jaar geleden

E.

E.

Echt leuk artikel.

12 jaar geleden

A.

A.

erg leuk artikel!
trouwens jullie zouden eens een collumn over versiertrucs moeten doen !:P
die heb ik best wel nodig op 't moment...

12 jaar geleden

K.

K.

Hahaha ja. En dan op elkaar uitproberen.

12 jaar geleden

M.

M.

Een girl-boy vriendschap is bijzonder, dat kun je wel zeggen. Meestal vind één van de twee de ander op een gegeven moment toch leuk. Naarmate je ouder wordt, denk ik dat dat gemakkelijker gaat. Je bent dan bezig met echte relaties en misschien ben je ook wat kieskeuriger wat het andere geslacht betreft. Haha. Goed artikel!

12 jaar geleden

A.

A.

Ook ik heb zowel jongens en meisjes als vrienden, waarvan 1 mijn vriendje en de rest gewoon vrienden. Ik zou niet weten waarom het niet kan.. Het is altijd heel gezellig met ze. Het begon met een club van 4 meiden, onderhand zijn we met 10 meiden en 5 jongens.

12 jaar geleden

A.

A.

Helemaal gelijk. En wat een journalistiek talent. Weer leuk geschreven Luuk. (:

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.