Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

PVV wint opnieuw scholierenverkiezingen

PVV wint opnieuw scholierenverkiezingen

Door Simon

Als 't aan jongeren ligt, wordt de PVV vandaag de grootste winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen. Tijdens de scholierenverkiezingen gaven ruim 90.000 scholieren maandag en dinsdag de partij van Geert Wilders maar liefst 30 zetels. Tweede werd de VVD (28 zetels), derde PvdA (25). De scholierenverkiezingen zijn standaard vlak voor de echte verkiezingen, en tot de opkomst van de PVV hadden de jongeren opvallend vaak dezelfde uitslag als de ouders een dag later.

Dat de PVV het opvallend goed doet onder scholieren bleek eerder ook al uit de scholierenverkiezingen voor de Europese verkiezingen vorig jaar. De uitslag van de peiling onder Scholieren.com-bezoekers vertoond grote gelijkenissen met de scholierenverkiezingen. In onze poll kreeg ook de PVV de meeste stemmen (31 zetels), maar de PvdA (23) was iets populairder dan de VVD (20). Opvallend is de score van de Piratenpartij bij de scholierenverkiezingen. Deze kleine partij die voor het eggie een kleine kans maakt op 1 zetel, zou er bij de scholierenverkiezingen 8 verdienen. In onze peiling werd de partij die strijd voor online privacy en vrijheid van het downloaden niet apart genoemd en viel onder 'een andere (kleine) partij'.

Volg jij de verkiezingen dezer dagen of kan het je geen hol interesseren?
Gepubliceerd op 9 juni 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

K.

K.

Is er op die middelbare scholen dan zoveel aandacht besteed aan die Piratenpartij? Ik heb er echt nog nooit van gehoord...

13 jaar geleden

M.

M.

Klinkt goed, hopelijk is de uitslag van vandaag ook zo gunstig voor de PVV (en de VVD).

13 jaar geleden

L.

L.

Scholieren verdiepen zich vaak nauwelijks in de politiek - als ze echt een weloverwogen keuze gemaakt zouden hebben zou de PVV niet 30 zetels krijgen.
De PVV doet wat juist niet gedaan moet worden, het probleem wegstoppen ipv. het proberen op te lossen.
Sinds wanneer is discriminatie cool?

13 jaar geleden

J.

J.

belachelijk!

13 jaar geleden

E.

E.

PVV IS ER GEWOON OM TE REGEREN!

13 jaar geleden

I.

I.

PVV geeft bij elk probleem een simpele oplossing, die in de praktijk nooit zou werken, de problemen zijn te ingewikkeld om op te lossen met oppervlakkige oplossingen. Maar omdat deze oplossingen zo simpel klinken zijn er veel mensen die hier toch iets in zien en niet verder kijken dan hun neus lang is. Dit gebeurt dan vooral in de lagere maatschappelijke en intellectuele klassen. Is de PVV te oppervlakkig voor Nederland?

13 jaar geleden

I.

I.

Een duidelijk voorbeeld van zo'n minder intellectueel persoon is Erwin, hierboven. Dit is te merken aan zijn sterke argumenten en zijn overweldigende overtuigingskracht. Kom op Nederland, doe net alsof je niet dom bent!

13 jaar geleden

P.

P.

@ Igor,
Om te huilen hoeveel zetels ze hebben,
Bah ik haat generalisatie en discriminatie,
Die mensen staan duidelijk niet achter een beter Nederland, anders stemden ze niet op de PVV.

13 jaar geleden

M.

M.

Zoooo 24 zetels. Het zou best wel eens kunnen dat de VVD voor de PVV en het CDA kiest, beter kan toch niet?

13 jaar geleden

B.

B.

Ik schaam me voor mijn mede scholieren.

13 jaar geleden

N.

N.

Luuk +1
Erwin, je hebt geen idee waar je het over hebt, verrekte *** -1
Igor +1
Ni Wtf? +1
Babette (y) +1

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.