Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Het oog

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 552 woorden
  • 12 augustus 2005
  • 341 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
341 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Waar zorgen wenkbrauwen voor? Die zorgen dat het zweet langs de ogen loopt en niet erin. Waar zorgen wimpers voor? Beschermen de ogen tegen vuil en te fel licht. Waar zijn traanklieren voor? Produceren traanvocht Waar is traanvocht voor? Beschermt de ogen tegen uitdroging en spoelt foute stofjes weg. Waar zijn oogleden voor? Die verspreiden het traanvocht en beschermen tegen vliegjes enz. Waar zijn traanbuizen voor? Hierdoor wordt overtollig traanvocht afgevoerd naar de neusholte.
Waarvoor dienen oogspieren? Die draaien het oog de gewenste richting in. Waar is het harde oogvlies voor? Het geeft bescherming Hoe ziet het harde oogvlies eruit? Het is stevig en wit Wat is het hoornvlies? De voortzetting van het harde oogvlies aan de voorkant Hoe ziet het hoornvlies eruit? Doorzichtig Wat doet het vaatvlies? Zorgt voor de voeding van het oog. Wat zit er in het vaatvlies? Veel bloedvaten Hoe ziet de iris eruit? Gekleurd Wat doet de iris? Voortzetting van het vaatvlies aan de voorkant Wat is de pupil? Een opening in de iris. Waar zit de lens? Die zit achter de iris en de pupil. Wat doet de lens? Die zorgt ervoor dat er een scherp beeld op het netvlies ontstaat.
Wat zit er in het netvlies? Zintuigcellen Wat doen die zintuigcellen? Daar ontstaan onder invloed van lichtstralen impulsen. Waar zit de gele vlek? In het centrum van het netvlies ( met de zintuigcellen in de gele vlek kun je het scherpst zien) Wat doet de oogzenuw? Die geleid impulsen naar de hersenen Wat is de blinde vlek? Een plaats van het netvlies waar de oogzenuw het oog verlaat. Die blinde vlek bevat dus geen zintuigcellen. Hoe ziet het glasachtige lichaam eruit? Geleiachtig Wat is de functie van het glasachtig lichaam? Hij houdt het netvlies op zijn plaatst. Wat is de functie van een pupilreflex? Het regelen van de hoeveelheid licht die op het netvlies valt. En hij beschermt de zintuigcellen in het netvlies tegen te vel licht. Wat gebeurt er als er fel licht op het netvlies valt? Dan trekken de kringspieren zich samen en ontspannen de straalsgewijs lopende spieren zich, hierdoor wordt de pupil kleiner
Wat gebeurt er als er zwak licht op het netvlies valt? Dan ontspannen de kringspieren en trekken de straalsgewijs lopende spieren zich samen, hierdoor wordt de pupil groter. Hoe zie je beelden? Er ontstaan een omgekeerd en verkleind beeld op je netvlies. In de hersenen wordt dit beeld vertaald in een normale waarneming. Het linker en rechter oog ontvangen verschillende beelden, maar die worden in het hoofd samen gevoegd zo kunnen we ook diepte zien. Wat is gedrag? Een reactie van een dier of mens op prikkels Wat zijn biologische oorzaken? Gedrag van mensen vertonen veel overeenkomst met het van dieren Wat zijn psychologische oorzaken? Het karakter of het humeur kan gedrag veroorzaken Sociaal-culturele oorzaken? De omgeving, de godsdienst of de groep waartoe iemand behoort kan gedrag veroorzaken. Waar bestaat het hormoonstelsel uit? Hormoonklieren die hormonen produceren en afgeven aan het bloed
Hormonen zijn alleen werkzaam in organen die er gevoelig voor zijn. Wat zijn 3 hormoonklieren? Hypofyse en schildklier en eilandjes van langerhans
Waar zit de hypofyse? Tegen de onderzijde van de hersenen, tussen beide helften in. Waar zit de schildklier? In de hals, voor het strottenhoofd, tegen de luchtpijp aan. Waar zitten de eilandjes van langerhans? In de alvleesklier.

REACTIES

X.

X.

Wat zijn biologische oorzaken?
Gedrag van mensen vertonen veel overeenkomst met het GEDRAG van dieren

word miste

16 jaar geleden

L.

L.

moetjeditallemaalweten?sorryvooraanelkaargetypmaarspatiebalkiskapoetsiki!

12 jaar geleden

L.

L.

Hij houdt het netvlies op zijn plaatst.
moet zijn:
Hij houdt het netvlies op zijn plaats.

9 jaar geleden

M.

M.

Wat beschermt je ogen tegen fel licht

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.